Recent content by sm4fxr

 1. S

  ICOM IC-R7000

  Hej, En ICOM R7000 har varit i min ägo några år men stått tyst på en hylla. Detta beroende på att den är oanvändbar på CW/SSB. Kan beskrivas som att det är århundradets aurora. Frågan är om mottagaren är så erbarmligt dålig så att det är omkonstruktion som gäller eller om det räcker att hitta...
 2. S

  1296 MHz

  Hej Håkan, Om du går till https://dxcluster.ha8tks.hu/hamgeocoding/ och letar upp ditt QTH eller fyrens på kartan och klickar i kartan så får du fram lokatorn med 10 tecken. Lyssnade som hastigast idag men NIL. Hur hör du SK4BX/B hos dig? Christer (JO79OF47PS)
 3. S

  1296 MHz

  Nuvarande och kommande lokator ( 10 tecken) eller Lat/Long? 73 Christer SM4FXR
 4. S

  Fynd på nätet och TRADERA

  Rekommenderar att läsa databladet. Genomgångsdämpningen i en sådan splitter är 9.0 dB + 0.8 dB. 73 SM4FXR
 5. S

  FM, 1750 Hz CTCSS, bred eller smal FM?

  SK4BX/R i Örebro klarar av 1750, DTMF och subton men det hjälper inte. Repeatern är tyst 99,9 procent av tiden.
 6. S

  SRA R70

  Hej Roy, Kolla med FRO Karlstad. Antar att din R70 kommer därifrån. Det leverades A4 pärmar innhållande komplett beskrivning och scheman för F/R70 tillsammans med utrustningen. 73 Christer
 7. S

  Sökes: "StartSmart" DVD för HP Proliant ML350G5

  Hej, Går kanske att hitta nåt här https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=mmr_kc-0121805 Christer
 8. S

  SM4FPD + Icom 7400

  Oxid på antennreläets kontakter (RL601?).
 9. S

  Remoterig/val av router för Telia 4g usb-modem

  -BUX Ta en titt på "ve2dbe radiomobile". Det är ett program för att beräkna länkbudget. Jag kör en 5 GHz länk på 17 km avstånd som fungerat ua i ett par år nu.
 10. S

  Icom EMC filter OPC-639 och jordning

  På den tiden betydde S-märkningen något. Vill minnas att tillverkaren var tvungen att skicka in produkten för test till SEMKO för att få sätta på S-märket. CE (= China Export?) är å andra sidan bara ett papper där tillverkaren intygar att han följt kraven.
 11. S

  Icom EMC filter OPC-639 och jordning

  Idealet vore att ICOM konstruerade sina produkter så man inte behövde en extra burk, stor som halva radion, hängande i en kabel.
 12. S

  Keramiska distansrör

  Gamla spisplattor brukar innehålla dylika tingestar. Man ska aldrig kasta något. Elaffärer, 50+ år gamla, kan också ha om det nu går att hitta nån sådan.
 13. S

  WSJT-X

  Antar att du installerat WSJT-X 18rc2. Läs manualen och release notes. wsjtgroup på Yahoo groups innehåller massor av information
 14. S

  Vädersäkra PL-259 kontakter

  Sträck aldrig sista änden på eltejpen. Tejpen vill återta sin ursprungliga form och limmet orkar inte hålla mot. Klipp av tejpen och linda 3-4 varv utan att sträcka så släpper den inte. Christer /fxr
 15. S

  Skruvar till stationer?

  På en annan reflektor har det skrivits en hel del om att åtminstone nyare Icom stationer har skruvar enligt JIS (Japansk Industri Standard) där varken Pillips eller PoziDrive passar. Det lär gå att hitta mejslar/bits på Ebay för JIS.
Top