7S6PN/SF6PN aktiva från fyren Pater Noster 29-30/9

SM6VTK

Well-Known Member
OBS! NYTT DATUM!

Trollhättans sändareamatörer kommer den 27-28:e oktober att högtidlighålla återtändandet av fyren Pater Noster på Hamneskär. Signalerna “Seven Sierra Six Pater Noster” och “Svenska Fyren 6 Pater Noster” kommer att aktiveras på alla band möjliga. För frekvenser och mer information klicka på Trollhättans Sändareamatörer SK6DW » 7S6PN - SF6PN

73 de 7S6PN/SF6PN
 
Last edited:
Vädret gör att den tappra skaran inte har kommit ut till fyren än.
Än är hoppet inte ute, dom avvaktar och väntar på bättre väder och ett OK från kaptenen.
 
Tyvärr kom vi inte ut på grund av dåligt väder men vi försöker snart igen.
Kaptenen vågade inte gå ut med båten.

73 de 7S6PN/SF6PN
 
Pater Noster, var det inte så att detta är latin och betyder "Fader Vår" ????? Dvs som inledngen till bönen vi fick lära oss, eller tvingades lära, oss i skolan.
eller är jag helt ute o cyklar?

Kul med radioaktiviteten i alla fall skall lyssna.
 
FPD, du har delvis rätt Det är latin, men står för Good DX. Detta på grund av fyrens vertikala polarisation omgiven av mängder av saltvatten. Fyren är omgiven av förädiska skär, ofta blåser hårda vindar. Många DX expeditioner förliste förr i den hårda sjön och bad då en sista bön. Bland icke-amatörer blandades begreppen ihop och ursprungliga betydelsen "Good DX" gick förlorad.

Åh nej, antingen har jag lyssnat för mycket på Fredrik Lindström på TV, eller så har HF-en stigit mig åt huvudet. Bedöm själv, kolla på Pater noster - Wikipedia, den fria encyklopedin ;-)
 
Nu är dom påväg till båten. Enligt SMHI blåser det bara 2m/s så det skall inte vara några problem att ta sig dit. Sedan skall det blåsa kuling ikväll så frågan är om dom kan ta sig hem på Söndag.... *hi* Tänk att bli strandsatt på en Ö med en massa radioapparater. Vilket öde!

Dom kommer att vara QRV på följande band / frekvenser:

Station 1: Växlar mellan 80 och 40 meter.
Station 2: Växlar mellan 20, 17, 15 och 10 meter.
Station 3: Växlar mellan alla ovan.
Station 4: Växlar mellan 50,150 +/- 15kHz och 144,300+/- 15kHz.
Station 5: FM repeatrar på 2m och 70cm.
 
Last edited:
Det blåste för mycket så dom kunde inte ta sig hem idag. Skall försöka åka hem i morgon bitti...
 
Last edited:
Aktiveringen av fyren blev en dag längre än vi tänkt oss p.g.a. oväder men vi kom till slut iväg från ön igår eftermiddag.

P.g.a. cqww var det väldigt svårt att lyckas köra något då banden var överfulla av stationer. Visst kan väl hög aktivitet vara av godo men det blev ju bara löjligt när det inte fanns en enda frekvens som var körbar. Tyvärr var det trögt även på WARC-banden i helgen.

Tack till alla som trotsade qrm och körde, ropade och lyssnade på oss. Vi kommer med största sannolikhet att aktivera båda signalerna under fyrhelgen 2008.

73 de SF6PN/7S6PN genom Björn, SM6VTK
 
Back
Top