Är ham.se viktigt för svenska amatörradio världen?

Ham.se viktigt för svenska amatörer?

  • JA

    Votes: 37 86,0%
  • NEJ

    Votes: 6 14,0%

  • Total voters
    43
Absolut!

Det gäller bara att vi kan föra debatterna på en vettig nivå utan att dom övergår i personangrepp när dom egna argumenten tryter.

Jag tycker att HAM.SE skulle aliera sig med SSA så att dom något knöliga mailinglistorna Teknik och SSA FAQ skulle bedrivas i forumsformat istället. Det är klart smidigare och enklare och mer överskådligt när det sorteras upp i TOPICS och TRÅDAR.

I övrigt kan man bara tacka Tommy & Martin för god service med HAM.SE

73 de Uffe
sm7sek

Ps: Fixa så vi får lägga in signaturer.
 
Last edited:
I brist på SSAs dåliga omdömme vad gäller websida är ham.se en utmärkt plats på webben för oss amatörer att "täffas" och höra nyheter och skvaller....

73 de Teemu SM0WKA
 
HAM.SE är ett utmärkt bra initiativ och en av mina viktigaste kanaler för att t ex göra reklam för Distrikt 7 hemsida som de senaste dagarna uppdaterats med många nya notiser och blänkare om "ditt och dah".

Det är bra med konkurrens mellan SSA och övriga aktörer inom hobbyn. Konkurrens gör att alla parter skärper till sig och vässar sina argument. Detta medför ett större och bredare utbud vilket kommer alla till del.

www.sm7eql.se/sm7 är uppdaterad

73
Bengt EQL
DL7
 
Mycket viktig, det är ett bra forum. Mycket tips och man får lära känna nya vänner.

/SM6WXA Janne
 
Visst, men...

ham.se fungerar väl sådär just nu,

- för mycket slafsiga inlägg
(tänk igenom först om du har nåt att tillföra en tråd, dvs. ge lite mer "substans" istf. ta mer bandbredd)

- för mycket bjäbb mellan äldre och yngre pudlar
(gå inte in direkt med mer bjäbb's, låt tråden bero/inlägget självdö/ta bort tråden

- Många verkar tveka att skriva på ham.se
( jämför antal medlemmar med antal nya inlägg)

inget ont om VHF.se ;-)
 
Last edited:
Kanske underförstått att det bara rullar på?

Håller med SM0NCL, har med egna erfarenheter förstått att det är ungefär samma människor som håller igång med de interna stridigheterna. Några som eldar och några som låter det eldas.

DX-Radio hade tidigare en Shout-Cast-funktion där det fanns möjligheten att skriva vad man kände för för stunden. Detta uppmärksammades snart av snabbskrivande kollegor i hobbyn och när IP-nuffrorna nu är identifierade blir man heller inte förvånad. Så, därför kan man fråga sig om Ham.se är bra för radioamatörerna eller amatörradion i Sverige. Kommer man in och läser som utomstående så kan det inte vara annat än gapflabb och 100%-ig nördstämpel som skall fram.

Det finns något som blivit väldigt populärt inom många områden, och det är parollen frihet under ansvar. Kanske är det som så att några inte klarar den friheten? Men det återfinns i andra föreningar/organisationer också att några utmärker sig, så vi får vara beredda på att det existerar och som det är idag, bara försöka ignorera det.

Så som ett allmänt diskussionstorg, ett i mängden, så har inte ham.se något direkt utöver de andra. Skall man sedan presentera nyheter och liknande, varför inte samarbeta med ESR eller SSA?

73s de Jonny
 
Last edited:
Back
Top