Ang.Nedmontering av amatörradion

sluggo

Well-Known Member
Hej på er "gubbar"
Världen och amatörradion blir vad vi gör den till!!! Bra skrivet!!

Det är så med ALLT!! Jag tror inte att det kommer att bli någon katastrof innom amatörradiohobbyn, det är ju så att väldigt många är medlemmar i en klubb och det ger en viss fostran.

Sedan har det ALLTID varit så när förändringar har skett, det har skapat ångest och oro i de gamla vana leden.

En utav klubbarnas uppgift är att försöka samla upp samtliga amatörer, ha ett möte varje månad och där prata om amatörradion och dess möjligheter att utveklas på ett bra sätt för framtiden. Att entuiasmera alla nya som gamla att se framåt och höja intresset för en SERIÖS hobby.

SSA har uppgiften att med klubbarnas hjälp samordna hela hobbyn under ETT tak, både vad det gäller radioetik, teknik, bandplaner, kamratsakap, sammanhållning o.s.v.

Likaså bör SSA verka mer för att medlemmarna får en känsla av "vianda", att alla känner att de verkligen kan påverka hobbyn. Här är då viktigt att SSA har en styrelse som klarar dagens krav.

Att svartmåla framtiden hjälper INTE!!! Att PÅVERKA framtiden är det som gäller.

Det var samma när Rock and roll och jittebugg kom till Sverige, det var djävulens redskap sades det. (jag vet att det sades så)
All form av förändring skrämmer väldigt många och skapar osämja, på grund av rädsla och osäkerhet inför det nya och okända. HÖGERTAFIKEN!!! Vilket liv det var.

Med facit i hand så ser ju alla att det var helt ok att gå emot folkomröstningen.

Tänk när "knegaren" började att spela golf!!! KATASTROF för väldigt många av de då etablerade i det "högre" sociala skiktet. I dag är det till glädje för alla.

Skall vi nu redan nedvärdera alla som ägnar sitt radiointresse på banden över 30Mhz så är vi illa ute. Vi kan istället visa dessa amatörer på de möjligheter som finns på 30Mhz och ner.

Kanske är de som en skrev att de känner varandra väl och därför använder andra ordalag än de gamla etablerade amatörerna?

Sammanhållning och gott kamratskap! Nedvärdera aldrig den som kan lite mindre!

Alla vill utvecklas, men i sin takt, det åligger de "gamla" att räcka fram handen.

Sköt om er.
73 de Erland SM6KTC
 
Back
Top