Billig och bra Rotor.

SM2VJX

Riktig radioamatör!
Då var man på jakt efter en billig rotor, primärt för att snurra på en 5el 6m och en 9el 2m antenn men det skadar ju inte med lite överkapacitet.

Vad har ni för tips här på forumet?

Tidigare har jag snurrat enbart 9elementaren med den billigaste möjliga rotorn med treledarkabel som manöver (Conrad har en liknande, även Limmared har en)
det funkade utmärkt, men det känns som om det borde finnas ett mellanläge mellan Conrad's 795:- rotor och en Yaesu rotor för 5500:-, ge mig tips!
 
Ja har oxo sökt efter en mellanklassrotor, men de verker va dåligt med den varan. Alt er ju beg. men dom växer inte på träd.
En gång i tiden hade ja en Stolle rotor, funkade hur bra som helst samt bra kvalite.
Alt. vad ja vet er ju den du nämnde, den funker till lättare antenner. Men en ny stolle eller likvärdig vore ju att föredra.

/SM0IXY (fd 3)
 
Finns inget mellan 800 och 4500.

då återstår beggat på blocket & dx-radio finns några rotorer nu...













eller DIY, baserat på en manuell vev-vinsch med snäckväxel och torkarmotor med utväxling, eller en 12V bilvinsch eller lite dyrare ( men kraftigare) är den minsta vertikala båtvinschen som liknar en del dyrare ham-rotorer av samma princip.
Som azimuth indikator kör man med en DVM som kalibreras in med stabbar.

har två beg. spjällmotorer med inbyggda vridmotstånd, lite långsamma men starka, finns en uppsjö, kanske nåt över på skroten. Tyvärr vrider dom inte 360.

Antenna Rotator

Vinsch - Watski Båttillbehör

N1BUG Web: Simple Az/El Readout
 
Last edited:
Back
Top