1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Enhetchassie enligt -ZFB Henrik

Discussion in 'Hemmabyggen' started by SM7MCD, Feb 19, 2013.

 1. SM7MCD

  SM7MCD Well-Known Member

  Inom KRAS kursverksamhet är vi så klart ivriga på att testa nya lösningar som visar att det var bättre förr. KRAS testpatrull har testat -ZFB Henriks enhetschassie när vi labbat med rörsändare inom KRAS kursverksamhet och jag är helt såld på detta förträffliga enhetschassie. Jag vågar t.o.m. påstå att detta byggsystem är bättre än det var på 60-talet då hålplaceringen här öppnar fler möjligheter för den kreative radioamatören.

  Jag har byggt en PP-sändare och testat ett antal olika rör med sina socklar. Systemet med utbytbara brickor är helt otroligt smidigt vid allt labbande. Jag har på kort tid testat rör med septar, oktal, loktal, noval och endast den ganska udda loktal behövde ett par fästhål borrade. Med standardsocklar är det inget filande - borrande - punchande, bara att skruva och löda!

  [​IMG]

  Här är det QQV04/15 med åttapolig loktalsockel.

  [​IMG]

  Raskt arbete med en skruvmejsel och ett snabbt byte till niopolig rörsockel med QQE03/12.

  [​IMG]

  Avslutningsvis monterades två sjupoliga socklar för två 6AQ5. Innan ovan testades även 6SN7 med åttapolig oktalsockel.

  Som synes har jag använt chassiet upp och ned på ett sätt som kanske inte var avsett, men smidigheten med detta enhetschassie är just att det är så lätt att hitta en mekanisk lösning bara genom att välja en ny bricka, t.o.m. vridkondensatorn med tre M3-skruvar passade direkt i en av de medlevererade brickorna. Jag skall nu montera antennkontakter, nyckeljack och spänningsmatning i de kvarvarande hålen och testa vidare...

  KRAS testpatrull ger fem rödlysande anoder av fem möjliga för detta smidiga enhetschassie som kan köpas hos Electrokit.se.

  ... än en gång, Tack Henrik!
   

  Attached Files:

  5 people like this.

Share This Page