Fjärrstyrning av Yaesu FT-757GX CAT

Philipn

SA6AOC
Jag har kollat lite på detta med fjärrstyrning av min HF rigg. Yaesu FT-757 har en digtal ingång(CAT) för styrning från datorn. Det finns program och ett interface för ändamålet, men finns det program som även kan styras med TCP/IP(eller dyl.)?

Tanken var att ställa radion på jobbet och sköta den via datorn hemma eftersom jag inte kan få upp en vettig antenn hemma.

Är det någon som har erfarenhet av fjärrstyrning av HF rigg? Jag skulle vilja veta lite mer om detta, helst om just FT-757GX.

73 de SA6AOC
 
Spontant tänkte jag på Ham Radio Deluxe, http://hrd.ham-radio.ch/index.html , och enligt manualen (tittade där för säkerthets skull) så stödjer inte programmet din radio. MEN det var ju inte svar på din fråga, jag hade nog provat ändå, annars fråga Mr. Google.

73
/SM7YGZ
 
Nu går jag lite på sidan av din fråga. Jag har köpt en likadan radio (YAESU FT-757GX) och är helt nybörjare. Jag har funderat på att experimentera lite med att koppla ihop radion med en dator och tror att det skall vara möjligt men vet inte riktigt var jag skall börja. Har du tips om några länkar?

Jag vet att QTC har haft artiklar om detta för länge sedan men jag har inte lyckats låna så gamla nummer.

Vänliga hälsningar,

Anders i Ängelholm
 
Last edited:
Det finns ett interface som heter FIF-232 som kopplas till den digitala ingången. PTT, audio in, aoudio out, cw nyckel måste kopplas till interfacet eller till parallellporten som jag har fattat det. Interfacet finns fortfarande att köpa nytt men kostar närmare 100 US dollar. Det finns fler interface på bla. Ebay, men de kostar...

Kolla här http://www.universal-radio.com/catalog/hamhf/ft757gx.html

Skulle vilja veta om någon VET hur det funkar, som har provat att fjärrstyra på avstånd.

73 de SA6AOC
 
Last edited:
Hej,

Har kört fjärrstyrt i 2 år nu och det går bra. Bara börja skriva lite program, hämta
en del andra smat bygga lite hårdvara. Behöver inte kosta något om man hittar
prylarna. Fantasi, ide och lite javisst skall jag göra det så går det. Om man behöver
lite ideer kan man titta in på http://sm7lcb.shacknet.nu/remote/ där min fjärrstyrning
finns beskriven.

Lycka till de ULF/SM0LCB
 
Back
Top