Ham.se flyttade idag

Martin Björnström

Well-Known Member
Under eftermiddagen flyttade Ham.se till ny webbserver, stoppet varade i cirka 15 minuter så förhoppningsvis skapade det inte några problem för er medlemmar.

Som kuriosa kan vi berätta att Ham.se drivs av en HP Proliant ML350 Server med 2.8GHz Intel Xeon, 1GB RAM, 6x36.4GB 15.000rpm Ultra320SCSI hårddiskar. Operativsystemet är Windows 2000 Server med webbservern IIS 5.0, PHP och MySQL.
 
Är det inte betydligt mera sirap nu jämfört med tidigare?
Får den känslan...
Det var inte jordens snabbast site innan flytten, men nu känns det sämre..

//Hasse
 
Hoppas Microsoft har gett ut någon felrättning för IIS 5.0 för det fel som
rapporterades för ett par dagar sedan (att man utifrån kunde ta kontrollen
över en sida, och omdirigera läsarna till sin egen sida t ex till hackare i
Ryssland).
 
Och idag flyttade själva forumet ifrån ham.se/forum/ till endast ham.se.

Jag har svårt att se att ham.se skulle upplevas som sirap? Vad har du för operativsystem, dator, internetleverantör? Servern har sällan mer än 20% last och finns på 100Mbit internetförbindelse.

Vi har inte haft några driftstörningar pga hackers eller virus sedan vi började köra Win2k Server för fyra år sedan faktiskt. Så länge man vet vad man håller på med och har bra säkerhetsrutiner + brandvägg så verkar det fungera (peppar, peppar). Principen är ju densamma oavsett operativsystem.
 
Mors igen,
Vet inte om det senaste rundflyttningen löste något, men "väntetiderna" för att flytta mellan inlägg/forum har avsevärt kortats. Detta har minimalt med min internetlina och dator att göra.
men som sagt, nu är det mer klipp i bitarna...

//Hasse
 
Back
Top