Köpa direkt från USA

sm0imj

Well-Known Member
Hejsan,
Någon som provat att t.ex. beställa antenner direkt från HyGain i USA med leverans till Sverige? Har pratat med dom och det är rejält mycket billigare, halva priset innan frakt.
Fortfarande inklusive frakt 30-40% lägre pris och leverans på 1-2 veckor.


//Hasse
 
Det är säkert inga problem. Bara det är ett seriöst företag. Räkna bara med att du får betala tull (6%?) och skatt (25%) på priset när det kommer hit.
 
Last edited:
Det är inga problem att beställa från USA. Som sagt; glöm inte att du får betala tull och moms på grejorna. Mindre prylar som lagts i kuvert brukar dock slinka igenom utan att du behöver betala något extra. Tänk också på att priset på frakten varierar med hur snabbt du vill ha varorna. Du kan få dem lika snabbt som om du hade beställt dem i Sverige, men då kostar det också!

Själv beställde jag en antenn från Butternut HF6V från R&L Electronics. Beställde den på måndagkväll, fick den torsdagmiddag och hade den uppsatt på fredag under samma vecka! Enda problemet var att de tyckte att frakten skulle bli lite väl dyr, men när jag hade förklarat att det ändå skulle bli mycket billigare för mig än att köpa den här i Sverige gav de med sig. Antagligen under en myckenhet av himlande och stånkande och muttrande om galna européer, men det får man väl stå ut med! :)

Om du ämnar köpa något elektroniskt bör du nog också fråga om garantivillkoren innan du bestämmer dig. Ofta gäller världsgaranti, dvs du kan få dina garantireparationer gjorda i Sverige även om köpet gjorts i USA. Om du ämnar köpa något riktigt dyrt (och tungt) skall du nog kolla upp detta BÅDE med firman i USA och de som det är meningen skall göra eventuella garantireparationer i Sverige. Om det nu finns någon representant i Sverige, vill säga...

Ytterligare en sak man skall tänka på är att viss utrustning finns i amerikanska och europeiska versioner. VHF- och UHF- utrustning till exempel. Av den anledningen brukar "amerikaköpta" grejor ha lägre värde på begagnatmarknaden här i Sverige.

Bra man tänker på allt detta när man gör sina inköp är det inte mycket att banga för!
 
Hejsan,
Det jag kikat på är en HyGain AV-640, inklusive frakt (5-7 dagar), tull, moms (och lite risk för felräkning och knepiga växelkurser) så är det fortfarande tusenlappar (pluralis) att spara.
Varför slänga pengar i sjön?
Kan köpa något till damen i huset för det som blir över (bra förhandlingstrick ;-)

//Hasse
 
Du slipper tull på riggar, dessa är befriade från det, men moms måste du betala!
Mvh/ Peter
 
SM6PXJ said:
Var hittar man denna information, att amatörradioriggar skulle vara tullbefriade? Kan inte hitta något på tullverkets hemsida: http://www.tullverket.se .

Kommer inte ihåg TAREC-koden rakt av men du ska går på "Sändare med inbyggd mottagardel" Den är 0% tull på, däremot åker du på 25% MOMS och det gäller även på frakten och eventuell försäkring.

Lite konstigt, mobiltelefon är tex från USA 10% tull på, men en mobiltelefon är ju även det en sändare med inbyggd mottagardel så där finns det ett kryphål för dem som vill importera mobiltelefoner.

73 Magnus
 
Går i samma tankar som du Hasse, att införskaffa en AV-640. Kanske den går att få tag på i Tyskland till hyfsat pris? Men jag vet inte var.
Hur gick det och varifrån köpte du?
 
Tack för förslaget -XUN. Det låter intressant. Sitter just och funderar på hur jag skall resa masten på takåsen av min 1 1/2 plansvilla. Det är inte enkelt att stå där uppe på sadeltaket och balansera ett långt rör. Letar just nu efter avgasklammor två som är ledade. Kanske något som jag kan tillverka själv med en centrumbult eller liknande mellan de två klammorna.
 
fint fäste du hittat, aldrig sett den varianten innan.
Tänker att man gör ett markfäste med den där och en talja vid nocken så kan man stå på marken och resa röret själv,
så länge man har något att fästa repet i medans man klättrar upp och låser det med i nocken med ett överfall.
Radialerna kopplar man in sist av allt.
 
Jag har aldig behövt betala tull på amatörradio prylar oavsett om du kommer från USA eller annat "icke" EU land.
Däremot moms 25%.
 
Jag har en variant på det fästet som dessutom kan vridas sidoledes.
Problemet är annars att om/när man hissar upp masten/röret och det kommer
en sidovind far fästet med skruvar all världens väg...
 
Back
Top