1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ledarsidan i QTC nr 5

Discussion in 'PTS, SSA, IARU, NRAU' started by SM3BDZ, May 5, 2014.

 1. SM5KYH

  SM5KYH Well-Known Member

  Du är ju redan här?
   
  8 people like this.
 2. SM7SEK

  SM7SEK Administrator Staff Member

  Varför inte? Klarar inte sekten SSA av offentlighetens ljus?
   
  4 people like this.
 3. SM7CBS

  SM7CBS Well-Known Member

  Hej Roger!
  För det första: Tore/DZB valde att själv offentliggöra SSA:s interna problem genom att skriva om dem på Ledarsidan i QTC.
  För det andra: SSA har makt över många frågor som rör ickemedlemmar. Därför är det viktigt att publicera saker och ting som rör dem här eftersom SSA:s forum är stängt för ickemedlemmar.
  För det tredje: Jag och många med mig är i opposition mot SSA:s ledning om hur ledarskapet utövas. Jag debatterar och argumenterar i den frågan på alla tänkbara media där svenska radioamatörer är närvarande. Jag tycker t ex att det är orimligt att ha en ledning som står i ständig konflikt med medlemmar. Medlemmarna är ju ledningens uppdragsgivare. Den ledning som inte klarar att hålla en vettig relation med sina medlemmar, även kritikerna, undergräver sin egen ställning.
  För det fjärde: Jag värnar om SSA. Enligt min mening mår SSA mycket dåligt just nu och en förändring måste komma till stånd.
  Jag känner en gryende tillförsikt i de samtal som nu leds av Loretz, SM7NTJ.

  Slutligen. Jag blir nyfiken på hur Du Roger tänkte då Du ställde frågan till mig: "Varför sprider Du interna SSA problem här?"
  Det är rätt många som hugger på Dig så här får Du chansen att berätta hur Du egentligen tänkte och vad bakgrunden till din fråga är?.

  Tore SM7CBS
   
  4 people like this.
 4. SA0AND

  SA0AND Well-Known Member

  SM7CBS:
  Otroligt konstigt att med den kunnighet, begåvning och erfarenhet som skulle finnas bland Er SSA kritiker så förstod Ni inte varför jag ställde frågan.
  Det är så enkelt att jag tycker att man skall leva som man lär (ordspråk).

  Du skrev
  "Alla andra företag och organisationer tycker att arbetsmiljöfrågor är så viktiga att man sköter dem internt på ett professionellt sätt. Det finns ju ingen anledning att sprida badwill om den egna organisationen i onödan genom att berätta om interna samarbetsproblem och kommunikationssvårigheter. De blir ju inte bättre för det?"

  Men det är tydligen enbart SSA ordförande som skall leva efter denna Din pekpinne.
  Att skylla på att SSA ordf var först är rätt barnsligt.

  /Roger Sjölin SA0AND
   
  1 person likes this.
 5. SM0APK

  SM0APK Gamling

  AND, varför gör du inte som CBS föreslog och försöker berätta hur du tänkte - i stället för att hånfullt tillbakavisa förslaget? Det skulle ju kunna skapa en viss förståelse för dina inlägg.
  SM0APK
   
  2 people like this.
 6. SM7NKK

  SM7NKK Well-Known Member

  Ja du, saNOLLand, skulle du leva som du lär...då skullle du UTESLUTA dig själv.
   
 7. SM3BDZ

  SM3BDZ Well-Known Member

  Du, om någon, borde väl ha lärt dig att det alltid är chefen/ledaren som sätter den moraliska nivån, i vilken gruppering som helst!!

  /Lasse
   
  2 people like this.
 8. SA3BYC

  SA3BYC Well-Known Member

  Sänker sig nu mörkret och tystnaden över SSA's forum? Skall det ses som en logisk följd av oförmågan att hantera kritik att SSA's medlemsforum nu skall "styras upp"?

  Noterar att man på hemsidan, den nya om någon nu skulle gå vilse, aviserar ankomst av en moderator. Som den nyutsedde moderatorn skriver, efter ett enhälligt styrelsebeslut ;) """ Jag känner mig hedrad och kommer att utföra denna uppgift med största ödmjukhet. Jag förutsätter att jag kan ha en förtrolig dialog med styrelsen framöver, säger Göran i en kommentar. """ Göran är alltså SM5HIH (mitt tillägg)

  "förtrolig dialog med styrelsen framöver ... " jo jag tackar jag, bäva månde de misshagliga i forat :D

  /Johan

  Ps. kan i alla falll konstatera att det totala mörkret inte sänkt sig ännu ;) vi slapp ju en AND'annan som moderator .. hi hi
   
 9. sm5phu

  sm5phu Well-Known Member

  Ge den nye moderatorn en chans.
  Här på ham.se finns ju en moderator, och det fungerar väl ganska bra?

  73,
  Jonas/SM5PHU
   
 10. sa0bga

  sa0bga Well-Known Member

  jag tror inte att det är någon som har något emot självaste moderatorn. Tyvärr kan du inte direkt jämföra ham.se med ssa.se's forum då det ena forumet har en dubbelriktad kommunikation mellan de som diskuterar. Prova att ställa en fråga till ordförande på ssa.se's forum och se om du får svar eller inte.

  Däremot är det återigen ett beslut från styrelsen som "bara dyker upp" och med tanke på senaste tidens "mode" från vissa medlemmar och ordförande att kritisera klimatet på ssa's forum så vore det en bra start på kommunikationen mellan medlemmar och styrelse att ta upp den frågan till diskussion, prestigelöst och förutsättningslöst. Vilket är något som styrelsens talesman, ordföranden, totalt saknar och därför kan inget komma fram och diskuteras öppet inom ssa. Inte basunera ut i QTC's ledare och sedan smyga in en ny moderator. Det är lågt.
   
 11. RM2D

  RM2D Well-Known Member

  Som Jonas PHU säger: "Ge den nye moderatorn en chans". Om han greppar vad som förväntas av en moderator så kanske det kommer fungera skapligt.

  Jag blir dock precis som BYC aningen tveksam så jag läser HIH:s formulering "Jag förutsätter att jag kan ha en förtrolig dialog med styrelsen framöver, säger Göran i en kommentar".

  Bättre hade varit om HIH hade formulerat sig i stil med att "Jag förutsätter att jag kan ha en förtrolig dialog med alla forumdeltagare framöver".

  Man behöver inte vara allt för konspiratoriskt lagd för att se var HIH upplever sina primära lojaliteter... Meningsmotståndare till styrelsen drar nog i alla fall en och annan slutsats av det uttalande som HIH för fram.

  Vi får se om våra misstankar är välgrundade eller om HIH motbevisar detta genom att vara objektiv mot ALLA forumskribenter, oavsett om dessa tillhör styrelsen eller "kreti och pleti".

  73 de LRR, Mats
   
  1 person likes this.
 12. SM7MCD

  SM7MCD Well-Known Member

  Man skall vara medveten om att man inom SSA aldrig varit intresserad av en debatt med möjlighet till fria tankar, utan hela tiden förespråkat en styrd debatt med mycket begränsat diskussionsutrymme. Därför blir diskussionen kring en moderator direkt lika löjeväckande som den patetiska styrelsen, detta oavsett med vilken värdegrund en moderator försöker kommunicera. Alla vet ändå att allt ändå skapas för att strypa debatten istället för att kanalisera bra tankar och förslag.

  För oss andra är det uppenbart att det är SSAs styrelse som saknar en moderator...
   
  1 person likes this.

Share This Page