Log-program för NAC

SM4GRP

Active Member
Hej,

Jag har varit borta från VHF-banden ett tag men har länge känt suget tillbaks. Snart är det dags. Jag undrar vilket log-program ni använder mest idag. När jag var med sist använde jag Taclog, men antar att det är passé nu. Tar gärna emot tips på bra log-program. Jag använder N3FJP för vanlig loggning.

MVH & 73 / Kjell-Göran SM4GRP
 
Hej, en del Taclog användare gick vidare till Tucnak som bygger på Taclog men med fler finesser ...
Tex SK7MW och OZ1ALS som vunnit reg 1 för några år sedan...
Vi hade vilka program som användes mest det i QTC i höstas...

/73 Tommy vice testledare NAC
 
Hej Tommy,
Jag såg att det finns ett som heter Log4U. Vet inte om det funkar med Windows 10. Är det ett program som kan vara intressant, eller sitter vi fast i gamla DOS-grejor?
Jag skickade en blänkare till Scott, N3FJP, och frågade om han kunde tänka sig att stödja NAC i sina contest logging programs. Han la det i sin långa att-göra-lista...
73/Kjell-Göran
 
Vi använder med nöje Log4U för NAC-testerna (144, 432 och 1296) vid SK5EW. Dock har vi hittills endast kört det vid "efter-testen-loggning" och vet alltså inte hur det funkar vid realtidsköra. Sannolikt inga problem.

Bör väl också nämna att vi kör det i Mint Linux under WINE. Funkar bra, med något litet skönhetsfel som sannolikt kommer sig av att vi inte riktig begriper hur man helt ut konfigurerar WINE's alla trix ...

Lycka till.
 
Angående Log4U så har jag ALDRIG lyckats göra en riktig logg i efterhand utan att gå in och editera efteråt det som blev!
Janne AKU berätta gärna hur man gör.....
Funkar bra online så att säga... En egenhet är att man kan ha dubbla klubbtillhörigheter , en för HF o en för VHF.
Missas av många testkörare.... / Tommy
 
göra en riktig logg
Quack!
Nu vart jag allt ställd ...
Berätta lite vad som inte blir bra utan efter-edit så kanske jag begriper vad problemet kan vara (utan att vara nån guru på Log4U).
När jag hade problem, och det var det till en början, så ringde jag och bråkade med Janne/CER.
 
Janne Jag var luddig,
i Logger (LCB) så väljer jag direkt i menyn att jag inte kör realtid och får jag välja datum och klockslag för första QSO och sedan mata enkelt mata in alla QSO och allt är rätt.

I Log4U så får jag i menyn upptill välja hur jag startar och där finns "realtidsloggning" och det vill jag ju inte så då får det bli "eftercontestinmatning", "skapa ny logg" och då kommer tiden upp i rött, dvs nutid och jag försöker skriva in
QSO men det går ej.....

Brukar sluta med att jag kör realtidsloggning och får datum och alla tider felaktiga och går in och editera loggen
och justerar datum och tid för varje QSO manuellt och sen exporterar jag och sänder in....

Frågade Janne CER och han svarade:
"Det här med efter-contest-inmatning är ju egentligen inte så svårt, men det gäller ju att lära sig hur man gör. Gör man det alltför sällan, så är det lätt att glömma bort hur man gjorde."

Jag tycker programmet borde ha en "simple mode" där finesserna är dolda så jag kan skriva in en MT logg !
/Tommy
 
Jag är benägen att hålla med efter att ha kört litet NAC 144 nu i tisdags
och sedan försökt att skapa en logg för automatisk upload på SSA's Contest-sida.

Loggprogram och undertecknad verkar vara "aningen" inkompatibla
i det att det verkar vara svårt att konfigurera mjukvaran för
inmatning i efterhand.

Provade både Tucnak och Log4U där den sistnämnda rödmarkerade tidsrutan
som NZB beskriver ovan inte gick att göra något åt. Ringa och bråka med någon är jag
heller inte pigg på.

Någon guru kanske skulle fundera på ett webb-formulär som vi "Efterinmatare"
kunde använda...
 
N1MM används av flera, och är ju från början gjort för KV. Samma testprogram oavsett KV eller VHF kan ju inte vara fel? Enda aber är att det inte hanterar QSO-nr och rutbonus samtidigt till EDI-filen. För vanliga NAC-testerna funkar det verkar det som.
Men jag måste påpeka att jag använder det inte själv, jag är kvar i Taclog och gillar det bra både för realtidsloggning och loggning i efterhand.
/Jan
 
Det är (naturligtvis) en fråga om antingen "SBK" eller "RTFM".

Jag hämtade och installerade N1MM's program men det stöp på att det fanns ett inmatningsfält
för vilken ARRL-region man befann sig i.

Jag skall prova Tucnak igen om tålamodet återvänder...
 
Jag kör, som nämndes ovan, efter-contest-inmatning av NAC-testerna i Log4U under Wine i Mint Linux och trivs bra med det.

Om man i samband med installationen av Log4U talar om för Wine att den skall låtsas vara en Win98, så funkar det med datum och att stega tiden med upp/ner-knapparna.

Vet ej om ordningen spelar någon roll, men när jag startat Log4U så börjar jag med att välja vilken typ av test det är, fixar därefter "programinställningar" och sedan "skapa ny log".

Om man vid inmatningen gör något tok som resulterar i en liten pop-up-ruta så tyx det vara viktigt att stänga den lilla rutan. Ibland hamnar den "bakom" huvudfönstret och då kan Log4U/Wine låsa sig.
 
Hej!

Införskaffade ny PC med W10 och utan handpåläggning går det dåligt att köra DOS-program.
Men efter lite pill kan jag nu köra Ulfs/LCB,s Logger via DOSbox, perfekt!

Skönt att slippa lära sig ett nytt program, hi.

Rekommenderar Logger!

73 Kricke
 
Jag valde N1MM+ som mitt logprogram i NAC och tycker det funkar mycket bra. Man behöver dock göra lite handpåläggning på EDI-filen innan uppladdning till SSA. Inget problem när man har gjort det en gång.
N1MM+ verkar funka för 99% av alla tester. När första bosättningen på Mars är på plats och det finns radioamatörer där kommer N1MM+ att funka för interplanetära tester också!
 
Sverige har ju egna avståndsmultipliers för NAC Micro tex 10G, x25 i stället för x5 i övriga norden, vilket gör att dom flesta program inte är kompatibla för Micro.
Frågade Mike som gör Minos-log och han modifierade programmet så man kan lägga in valfri multiplier, det finns som Minos Version 2.2.1.999 Pre-Beta http://www.g0gjv.org.uk/MinosInstall_2_2_1_999.exe
Under Entry details finns det Band point multiplier som är default x1 sätt denna till önskvärt värde. Funkar i W10 men man måste trol lägga det i C:\
 
Back
Top