1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Log-program för NAC

Discussion in 'Tester' started by SM4GRP, Mar 30, 2017.

 1. SM6USS

  SM6USS Member

  Använder fortfarande Taclog, så passé är det inte...

  Dennis
   
 2. SM4HFI

  SM4HFI Well-Known Member

  Någon nämnde efterinmatning på webben. Det har funnits ca ett år tack vare Zbyněk OK2PIN som skapat http://ok2kjt.net/edi. Lättanvänt och anpassat till bl a NAC-tester, jag har översatt till svenska, det finns fler språk. Detaljer i huvudet sparas i kakor så man inte behöver fylla i det varje gång. Det finns även stöd för bandmultiplier på mikrovågor. Sidan skapar en fil som man själv får spara någonstans och sedan ladda upp till logroboten, för SSA VHF-tester på https://contest.ssa.se/
  Fast själv använder jag Taclog fortfarande, både hemma och på klubben SK4AO. Nu senast ikväll i NAC28, då får man justera band i EDI-filen och ADI-filen.
  Jan
   
 3. SM4HFI

  SM4HFI Well-Known Member

  Många lovord om Taclog ovan, inte minst av mig själv. Men vid årsskiftet har bäst före-datum passerat, det går inte att skriva in datum 2020-01-01 eller senare! Jag borde ju skrivit om det tidigare, men det blev nu... Realtidsloggning funkar, rätt datum skapas, men om man editerar ett redan inmatat QSO så kommer man inte förbi raden med datum. Enda vägen ut är Esc, och sen gå till det man vill justera utan att passera datum.
  Jag har frågat programmakaren Bo OZ2M men han har varken intresse eller källfiler kvar, så därifrån kommer det inget. Han nämnde att man kan söka begränsningar och justera dem med en hex-editor men det är utanför vad jag kan.
  /Jan
   
 4. SM4GRP

  SM4GRP Active Member

  N1MM+ är anpassat för NAC numera. Välj VHFNAC-testen i listan. Funkar mycket bra.
  /Kjell-Göran SM4GRP
   
 5. SM7NZB

  SM7NZB Administrator Staff Member

Share This Page