Mac för Echolink

eter

Member
Hej, är det någon som har praktisk erfarenhet av Mac-mjukvaran som används för att koppla upp sig mot Echolink, det program som heter Echomac. Versionen heter 1.14 för Mac OSX. Jag är speciellt intresserad av inställningar och hur ett QSO, om man kan kalla det så, går till. Har ingen som helst erfarenhet av detta.

Jag tänkte använda min iMac (halvklotet) som ju har inbyggd mikrofon (och som jag hoppas fungerar för ändamålet)...

Min ansökan är föremål för sk. validering sedan flera dagar tillbaka, är det någon som har erfarenhet av hur lång tid det tar innan programmet öppnar och man kan se inloggade stationer.

Innan ni kastar er över mig och samfällt skriker "Detta är inte amatörradio!" så vill jag bara tala om att detta är en (nöd)lösning som jag testar eftersom jag bor mitt i Göteborg med förfärlig QRN och stora svårigheter att sätta upp antenner. Man skulle kunna dra en dipol till huset på andra sidan gatan men så är det det här med spårvägledningarna...

Mycket tacksam för svar

SM6GUL Thomas
 
sm7vvg said:
EchoMac fungerar alldeles utmärkt, likadant som PC-versionen.

Mvh Jan


Tack Jan /sm7vvg för ditt svar, hoppas jag får lov att återkomma till dig/er med detaljfrågor när jag blivit påloggad / GUL
 
Testa gärna med den inbyggda mikrofonen men jag rekommenderar att du skaffar ett headset av lite bättre kvalité för att uppnå bästa resultat.

Om du vill ha någon att prova emot så koppla upp dig mot konferens *SWEDEN*
 
Är det någon som har förslag på ett lämpligt headset som inte kostar skjortan? Nåt från clas olsson kanske? / GUL
 
Det är en djungel när det gäller headset. Ett billigt headset för 100kr kan vara jättebra. Av det jag har hört så brukar man få en mörkare röst med väldigt mycket bas med ett billigare headset.

En viktig sak. Välj ett headset med huvudbåge. Om du nu inte är rädd om frisyren *hi*. Andra varianter med att hänga på örat eller bakom nacken sitter inte bra. Iallafall inte dom billigare modellerna

Jag kollade på headset på Tradera och där finns mycket nytt som ser väldigt bra ut. tex.
http://www.tradera.com/auction/aid_20357556

http://www.tradera.com/auction/aid_20343722
http://www.tradera.com/auction/aid_20746294
Fast om dom är bra vet man ju inte för man har provat..

Om man skall nämna några fabrikat som har bra kvalite så är det KOSS, Sennheiser, Plantronics och Logitech.

Hur som helst så är ljudet från PC användare största problemet med Echolink. Antingen dålig mikrofon eller ljudnivåer som är dåligt justerade.
 
Back
Top