1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mäta på 2.4GHz

Discussion in 'Övrigt' started by SM7HIA, Mar 20, 2016.

 1. SM7HIA

  SM7HIA Active Member

  Vad finns det för möjligheter att göra en enkel fältstyrkemätare för 2.4GHz som är känslig nog att indikera på en 1mW källa några decimeter ifrån denna? En enkel jämförande mätning till låg kostnad.

  Är även intresserad av en konverter för att kunna använda en RTL-SDR på 2.4GHz för att se hur pass belastat bandet är. Någon som känner till vad som finns att få tag på som färdig modul eller bygga ihop själv? Kostnaden är givetvis en viktig faktor.
   
  SM5KYH likes this.
 2. SM6MFA

  SM6MFA Well-Known Member

 3. SM5KYH

  SM5KYH Well-Known Member

  Android-appen Wifi Analyser kanske?
   
 4. SM7HIA

  SM7HIA Active Member

  Fanns många appar som heter WiFi Analyser. Den jag laddade ned reagerar kanske inte helt oväntat endast på WiFi. Luren kan ligga ovanpå en nRF24l01 utan att den reagerar det allra minsta på dess signal.

  Den andra saken hos AliExpress verkar intressant. Skall nog ta och beställa en sådan och hoppas det fungerar med RTL-SDR. Då skall det reagera på allt som finns i bandet.
   
 5. SM5KYH

  SM5KYH Well-Known Member

  Men de där apparna visar hur belastat bandet är. Det den frågan jag svarade på.
   
 6. SM7HIA

  SM7HIA Active Member

  Det finns mer än WLAN som kan få slasktratten att rinna över. T.ex. såldes det för ett tag sedan hos Kjell en trådlös ljudlänk med en liten dosa om anslöts till signalkällan och en USB-sticka att sätta i datorn. Den släckte både WLAN och BT. Sannolikt stör denna och liknande saker även ut en nRF24l01.
  Kanske är det något annat än en störning, räckvidden minskar plötsligt till ett par tre meter och sedan efter ett tag fungerar det igen.
   
 7. SM7UZY

  SM7UZY Well-Known Member

  Nu svarar detta inte på din fråga då priset är utom räckhåll.. men ändå..

  Wi-Spy är en liten, bra (men asdyr) analysator av 2.4/5.8GHz banden. De mäter inte bara vanlig WiFi, utan allt som ligger på de frekvenserna, samt störningar etc. Perfekt för att hitta störningar, kanaler, placeringar etc.

  Riktigt bra.. men dyr (så den går bort från ditt svar, men kan vara bra att känna till)
  http://www.wi-spy.co.uk/index.php/products/wi-spy
   
 8. SM4HFI

  SM4HFI Well-Known Member

Share This Page