På 60 talet kunde man köpa datorskrot i form av kretskort omkring 100 x 100 mm stora.
Dessa ser inte riktigt lika ut som de jag köpte, men kanske samma typ.
Datorer på den tiden bestod av en stor mängd kort, kanske tusentals, som vardera innehäll ett par grindar, vipor eller räknare. Ja det var väl därför det fanns nätagg på 5 V för flera hundra A, som surplus ett tag.
Och det skrotades tydligen mycket sådant.
Jag vet att man kunde köpa kilvis av sådan skrot, vilket betydde minst 25 - 50 kort per kg.
De innehöll dock en mängd transistorer 2N1305 eller så.... Samt motstånden som ännu ligger och väntar på nya projekt, i små askar.
Man lade ner ett jättejobb för att demontera och spara delarna.
Vad du kan göra är väl att försöka läsa av transistorerna och Googla på dem. För att kanske finna Ge eller tidiga Si transistorer med Hfe på 20 - 40, effekt på 1 W spänning 20 - 40 V och frekvens upp till flera MHz. Dvs de lämpar sig nog mer för elektronikåtervinning.
Mången annan elektronik byggdes på liknande storlek av korten med kortkontakter. Det kan ju vara något analog på dina kort. Vill man gå på djupet är det nog bara att rita av kopplingsschemat.
De kunde ju gå sönder som elektronrör och skulle vara utbytbara. Det största felet var förmodligen ändå kontakterna, liksom rörsocklarna.
Min första Elbugg byggde jag faktiskt av de transistorerna, en sk pop-bug som beskrev i QTC. funkade fint, men inte lärde man sig telegrafi med en elbugg inte.......
de
SM4FPD