Ny på forumet, Sven-Olof

sven-olof.nyman

Active Member
Hej
Har jobbat med elektronik sedan1970 talet. Alltid varit radio intresserad. Först som lyssnaramatör och senare jobbat yrkesmässigt med stort antal professionell kommunikationsradio, repeaters och pagers under några år. Såsom AGA, Sonab, SRA, Motorola, AP. Mångfald industriell elektronik för procesinstrumentering. ITV övervakning mm
Strax senaste 40 åren medicinsk elektronik, optik, gas, mekanik av alla olika slag.
Har byggt och konstruerat mycket yrkesmässigt genom åren men inte hunnit med så mycket hobby betonat. Men har återupptagit detta senare åren och har byggt ett flertal nixie-klockor av retro-tecno-fantasy karaktär.

Har lyssnat på det mesta från långvåg till UHF. Började med träradio i mitten av 1960 talet. Fartygsradio särskilt intresse under 1970-80 talen tills det blev tyst. Haft en lång rad surplus trafikmottagare. Hammarlund, Hallicrafter. Set-19. Samt flera sorter äldre fartygs VHF. Har idag 8 st olika Sailor i samlingen som jag har igång då och då. Ett par AOR till flyg mm.

Har haft mycket intressen med RTTY på 80-90 talet med både teleprinter med pappersremsor som tidiga HAL videodekoders med TV apparat som monitor. Tog liksom andra in nyheter, ambassader, bankmeddelanden okrypterat mm. Mottagare då var ICOM R-70.

Har skaffat en SDR som är huvudsaklig mottagare i dag och lyssnar gärna på musik mellanvåg AM och en del Atlantic flyg HF UK coast guard, och någon supply båt på oljefälten.

med hälsning
 
Top