PSKMail

SA7CNG

Well-Known Member
Jag har suttit en stund med PSK-mail och försökt få det att fungera, men jag har inte haft någon framgång. Är det någon som har hört någon server beacon på 10.148? Möjligt att det är konditionerna, men jag har inte lyckats få in något användbart alls.

Squelchen i FLDigi verkar inte riktigt fungera med PSK500r, den öppnar inte trots relativt stark signal.
 

SA0CNH

Well-Known Member
Jag var inne på att testa PskMail i sommras när jag hade möjlighet att ta in 30M via min fiskespö vertikal. Men minns att jag avstod, för att programmet krävde Java stöd. Java i PCn är inte direkt min "cup of tea" även jag själv dricker många koppar kaffe / dag :). Java och webbläsare/internet har ibland varit en bra kombination för div strul & säkerhetsrisker i windows.

På kul så gick jag precis in på utwente WebSDR , o det verkar vara data aktivitet just kring 10.148 kHz, med 500 Hz bandbredd.

PSkMail.png


SM0RWO ingår i PSKMail gruppen och driver en mailnod här . pskmail.org/web/pskmailusers.php .
Kan du nå den från ditt QTH ? www.voacap.com/coverage.html

Kanske man får ta och installera Java ändå, för att kunna testa PskMail, men då får jag också tvinga nedo_O min Magloop till 30M bandet igen.

Edit: Om du trycker ur SQL - Squelch knappen i Fldigi kan du koda av trafiken du hör då ?
 
Last edited:

SA7CNG

Well-Known Member
Jag borde befinna mig inom täckningsområdet, men signalerna verkar vara för svaga. Jag får in både PSK500r och vad jag förmodar är DominiEX22, men brusspärren i FLDigi släpper inte igenom det. Med öppen brusspärr blir det bara gröt.
 

SA0CNH

Well-Known Member
OK, Jag jag kör mest MixW. Du har ju squelch leveln spaken, längst till höger också,,
Men det e klart, om signalerna är svaga och nästan i nivå med brushavet ? så kan det vara svårt att ta emot..

Lyssnar fortfarande online på datatrafiken jag hör via WebSDR:en, lyckas inte heller få programmet att koda av något..
Får in en en multicarrier psk signal just nu, verkar det som,, 8 carriers med PSK ?.. Men det är ju inte rätt. Ska vara PSK500R enligt websidan.
 
Last edited:

SA7CNG

Well-Known Member
Lyckades inte få det att funka, förmodligen bor på jag på ett ofördelaktigt avstånd från stationerna. WinLink däremot verkar funka bättre, lyckas dagtid kolla mailen mot stationerna i Tyskland.
 
Top