QRV NAC, igen

SM7SJR

Administrator
Staff member
Godafton.
Även om undertecknad inte är en inbiten contestare så tycker jag det är lite småkul. I denna månads 2m test kom jag igång igen efter att ha varit QRT i 2 år pga andra icke radiorelarade "måsten". Hur som helst, det var lite skoj att komma igång igen även om typ inget funkade som det skulle, "det är ingen ordning på allting" som Pippi sade.
Mest elände var det väl med datorn som är nyinstallerad. innan allt funkade där... suck. Trots att jag bara kör CW och SSB i testerna så är man beroende av datorn.
SM0 stnen som var igång ifrån JO96 var ruggigt stark här. Kul.
Det dök upp någon (okänt vem) på FT8-frekvensen ett tag som störde ut hela bandet men den stationen försvann efter en stund som tur var.

Jag kör som vanligt med att switcha mellan 8x3el norrut och 8x3el riktning SV. Jag ska försöka få upp "snurrantenner" för 2m och 70cm under sommaren, det ska bli riktigt kul.
 
Last edited:
Jättekul! Har själv efter mer än 20 års uppehåll kommit i gång på kortvågen och ska innan hösten hiva upp en stack med två 15 elements Tonna-Yagis för 2 meter och det ska bli väldans kul. Körde själv också en del contest men också hyfsat mycket ms då det begav sig. Nu har jag också planer på att åter sno ihop en av mina slutstegskonstruktioner med ett vätskekylt 4CX250B-pa som jag förmodligen var först med att bygga under 80-talet. Radion jag körde med då och förmodligen kommer att köra då jag kommer i gång är en IC-211:a med Mutek front end.
 
Back
Top