Radio 208 Copenhagen

Ja det är ju dansken som spelar repriser av Radio Luxemburg, som jag inledde tråden med. Han har bytt frekvens till 5970 kHz sen dess, dock flera år sen.
Han sänder även på 1440 kHz men är svagare där. Som är just 208 m på förhistoriska träradioapparater.
Han har en gingel som säger Radio two o eight
Sista veckorna har han varit väldigt stark och ostörd.

Sen har det kommit en Finsk pirat, 6185 kHz han säger sig sända från södra Finland, och skall sända varje helg Lördag o Söndag.

Området 6200 - 6350 kHz har en del pirater.
Bla rätt starka omkring 6200 kHz +-

Hörde oxo "pirater" på 14350 kHz, USB, dvs med hela sidbandet utanför bandet. OT7G/P och han körde flera stationer där.
Men han som kanske när kursen avhandlade det där med sidbanden, och spektrat.

SM4FPD
Nej du har fått det där om bakfoten. Han repriserar inte Radio Luxemburg och har aldrig gjort det. Den enda likheten är att han använder samma frekvens. Stig Hartvig Nielsen heter han för övrigt.
 
Last edited:
Jag har lagt ut en av mina kiwi (i varje fall för stunden) och har 202 graders antennen inkopplad. Så det går fint att lyssna på 1440 kH och 927 kHz. Även 648 kHz går hyggligt. Allt dagtid. På kvällen/natten blir det nästan för mycket QRM. Glöm inte att knappa in signalen !!!!! Och QRM förekommer givetvis emellanåt. Det får accepteras...

 
Vill man lyssna på bra musik så lyssna på Radio Caroline. Denna helgen sänder man även på Manx Radio (1368 kHz), förutom den vanliga på 648 kHz. Bägge går finfint in :), i varje fall här...

Kör under helgen på den vanliga 648 kHz och på Manx Radios frekvens 1368 kHz...
 
Back
Top