1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Radiosignaler på glid...

Discussion in 'Övrigt' started by SM7MCD, Feb 5, 2012.

 1. SM7MCD

  SM7MCD Well-Known Member

  Med -22 grader knäppte jag på mig försvarets vitablixten och med RT-320 manpack HF på ryggen begav jag mig ut på 8 km skidturande. Nu är det inte så att -22 grader gör att fingerfärdigheten är så stor, att köra CW med orginalnyckeln var ingen skönsång precis. Det blev lite enklare att köra SSB och då med radion på ryggen. Kylan lockade inte att sitta i en snödriva :rolleyes:

  Framemot 0930 kom solen fram och värmde skööönt, men då började gubben bli trött (vilket förklarar den något bistra minen) och jag vände hemåt. Kul att köra helt ospårat över åkrar där endast harar och rådjur sprungit tidigare.

  När det är så kallt räcker det normalt med bara tjära som valla, men med lite antennvax under laggarna blir glidet helt suveränt, dessutom gör antennvaxet att skidorna bara kan glida framåt. Det är just denna egenskap som gör antennvaxet så suveränt, smörjer man in kablarna med antennvax kommer all effekt bara att kunna färdas framåt, alltså kan man inte få någon stående våg oberoende vilken impedans man ansluter. ;)
   

  Attached Files:

 2. SM0GLD

  SM0GLD Vänsterhänt

  Måste bara prova antennvax på en av mina omöjliga antenner med för högt SVF:)

  Härliga vinterbilder!

  /Micke
   

Share This Page