SAC 2016

SM5AJV_Ingemar

Active Member
Helgen den 17-18 september är det åter dags för Scandinavian Activity Contest på CW. SAC är testen där vi i Skandinavien står i fokus.

SAC är en av årets höjdpunkter för oss i Skandinavien och den härliga känslan av att en gång per år få vara i centrum för övriga deltagares uppmärksamhet. I SAC är det fokus på att vara aktiv på bred front. Stor aktivitet från oss inom Skandinavien ger “ringar på vattnet” i omvärlden och ökar automatiskt deltagandet för alla. De år banden har kryllat av SM, OH, LA och OZ har det också ökat antalet motstationer.

Förutom den individuella kampen i de olika deltagarklasserna bidrar varje skandinav med sina poäng till landskampen. Finland har ofta vunnit, men Sverige har vid flera tillfällen visat att vi kan vinna, bara vi ser till att vara igång och gärna så många timmar som möjligt. Allas resultat räknas!

Sedan några år tillbaka så finns det förutom de ordinarie tävlingsplaketterna ett program för sponsrade plaketter. Kolla in listan och hitta din favoritplakett!

För att inspirera andra att delta i testen kan man “annonsera” sitt deltagande. Det tar bara några minuter att skriva in sina uppgifter. Gör det och visa att nu så satsar vi!

73 och Lycka till med SAC!
Ingemar SM5AJV
 

RM2D

Well-Known Member
Skulle precis följa den spännande processen på www.sactest.net då man plötsligt upptäcker att sactest.net ligger nere...

En liten svensk text informerar följande:

"Just nu har SSA och SACTEST.NET driftavbrott på grund utav hårdvaruproblem, vi och serverleverantör arbetar med att få igång tjänsterna inom kort. Klart tidigast 19 September 2016"

Inte direkt vältajmad olycka, men det minsta man kan begära är väl att texten skriver på engelska och att man i stället för att ladda upp loggarna via webinterface, erbjuds möjligheten att skicka in SAC-loggar till en epostadress?

Vilken leverantör har SSA valt som har så dålig hårdvarusäkerhet och att de inte ens kan garantera att sidorna är uppe den 19 september???

Inte bra PR för SAC som annars är en mycket välskött test. Uppladdning av loggar efter 24 timmar är nåt som MÅSTE funka - antingen via vanliga vägen eller alternativa lösningar.

73 de Mats LRR
 
Last edited:

RM2D

Well-Known Member
SM5AJV, Ingemar, fixade snabbt en reviderad text trots att han slitit hårt under 24 timmars testkörande! Guldstjärna!

Nu bara hoppas FS Data löser sina problem, så att sidan kommer upp igen och loggarna kan loggas upp...

73 de Mats LRR
 

SM5AJV_Ingemar

Active Member
SSA.SE och SACTEST.NET kom igång igen under onsdagskvällen.

Som en tillfällig lösning lät vi deltagarna skicka in sina loggar till en speciell email-adress. Cirka 200 loggar kom in den vägen.
Dessa loggar är nu också manuellt uppladdade av SAC Contest Committee, detta blev klart under söndagen.
Övriga 700++ loggar kommit in den normala vägen via Robotens kontroller, vilket gör att loggarna är
"perfekta" inför den stora loggrättningen som görs utanför själva Roboten.

I och med att servern var nere några dagar har vi även förlängt deadline för när loggarna skall vara inne, till den 2:a oktober 23:59.59.


73
Ingemar SM5AJV
SAC CC Teamleader
 
Top