SM7SJR

SM7SJR

Administrator
Staff member
Jaha ja, de flesta känner väl till mig i olika sammanhang. Men en liten preso kanske kan vara på sin plats.

Radioamatör sedan 1987. Alltid haft en viss förkärlek för svagsignalstrafik på 2m såsom t.ex EME och MS. Ja var som mest aktiv på 90-talet med en 4-stack långa kryssyagis 25m upp i luften. På den tiden var det bara CW och SSB som gällde för min del. Det blir en del HF-qson också i logen, även om 2m och 70cm är de banden jag ägnar mest tid åt.
Att köra EME på 1296MHz med 5m parabol var ju också rätt så kul. Det är på gång med en ny parabol igen vad det lider så det lär väl bli repris på det där. Jag har grejor till frekvenser upp till 24GHz, även om jag hittills dags inte varit över 10GHz. Jag är även sugen på att komma igång med DXing på 160m. På senare tid blir det en del digitala QSO också men förkärleken för CW och till viss del SSB är större.

Jag har jobbat med IT nästan hela livet, det är jag som bidrar med server och programvaror för ham.se forumet.
El, tele och styrsystem (PLC, Scada) har jag också jobbat med en del. Övriga fritidsintressen... tja väder, astronomi, radiostyrda flygplan, fiske, dragracing... listan är lång men ju äldre jag blir desto färre saker fokuserar jag på och amatörradio är definitivt det största intresset.

Väl mött på forumet och på banden
73 de SM7SJR, Björn
 
Top