Vem vill bo mitt i en störning

SM0GLD

Vänsterhänt
Fick ett tips av Stig, SM0APK att det forskas på fullständigt galna idéer om trådlös elöverföring.
Det går ut på att skapa ett homogent fält inne i ett bostadsrum för trådlös elförsörjning.

Trådlös elförsörjning

Det lär vara helt omöjligt att använda radioutrustning i denna miljö.
 
Det är väl ingen omöjlighet med trådlös laddning, det fungerar ju utmärkt på tandborstar osv.

Två transformator halvor, en i golvet och en i bilen. Vid 50Hz lär det störa minimalt.

Risken är väl att någon får för sig att det blir effektivare vid högre frekvenser ochhhackar sönder den fina sinuskurva till fyrkanstvåg på 10kw. Då lär det störa ordentligt..
 
All överföring sker till konsekvensen av förluster och biverkningar, se bara miljöpåverkan som är aktuellt. All energi,(materia), är oförstörbar och kan bara omvandlas..

/Sven.
 
Trådlöst har blivit lite som religiöst... Synd att aktiva hjärnor ägnar sig åt sådant när det finns andra, mer dramatiska problem att angripa än att man måste ha en sladd till golvlampan...
 
Trådlöst har blivit lite som religiöst
Ja och xyl har börjat propagera för trådlösa högtalare. Hon fattar inte att dom ändå måste ha en strömförsörjning. Sladd som sladd, man kan inte vara utan ström.
 
PTS' press meddelar att Radio Spectrum Policy Group önskar input på hur spektrumförvaltningen kan minska klimatförändringarna. Det kan låta litet långsökt, men om man följer länkarna till dokumentet så finns skrivningar om effektförluster vid trådlös energiöverföring etc.


Remisstiden gick ut 31. Augusti. Får se om någon uppmärksammade det hela.

Om inte annat får väl några från SM0 sätta sig utanför PTS varje fredag med plakat mot trådlös energiöverföring och strejka för klimatet...
 
Back
Top