Brandvakter

Roger

Well-Known Member
Ikväll så ställer jag och några till i SK6SJ (ca10st) upp som brandvakter vid en majbrasa i Västerås. Vi tänder brasan 19:00 och stannar sedan kvar hela natten om så behövs. Det är ju lite jobb med att släcka. Vi kommer även att aktivera vår specialsignal 7S5SJ qrp. Utrustningen blir Icom 703 och en longwire. Väl mött till ett "eldigt" qso. ;)

Roger
 
Seriöst.

Kul att läsa om när klubbar gör så fin nytta, glöm ej att grilla några goda korvar. Vi övriga lyssnar efter 7S5SJ.

SM6WXA
 
Det var jättekul att ha hand om "brandvaktsysslan". Kanske något för andra klubbar att ta efter? Icom 703:an var uppkopplad och drog till sig en hel del intresse. Skapligt "drag" på 20m gjorde att intresset stundom blev stort. Så vi passade på att berätta om var vår klubblokal ligger och hälsade alla välkommna in på kaffe och lite "radiokör".

Roger
 
Grattis grabbar,
ett mycket bra sätt att "ragga proselyter"!

Själv blev det ingen brandvakt 00 -01 för vi fick inget eldtillstånd i föreningen,
annars hade jag "smygtestat" med 2 och 70 utanför Åkersberga.
Kanske kan det bli HF nästa år med QROlle.

73 de SM0ETT / Hans
 
Hej Hans! Ja det är ett bra tillfälle att visa upp amatörradio. Vi körde med en "kort longwire" om det nu går att kalla antennen för det, men ca 15m blev den. Det är kul att köra med låg effekt och enkel antenn, på så sätt kan man visa att det inte är en hobby enbart för miljonärer. :) .

73 de Roger
 
Mopedrally.

Visst är det bra att vi amatörer kan hjälpa till, SK6SJ/6 var med och hjälpte till på ett mopedrally första Maj. Alla deltagarna var mycket nöjda med vår fina hjälp och ville gärna ha reda på mer om vår hobby, då är det kul att berätta!

SM6WXA
 
Back
Top