För att få det hela att gå ihop så behöver man beakta polariteten hos transformatorerna,
så att den inducerade sekundärspänningen inte sammansätts i fas och då skulle bli flera hundra V.
Förmodligen är det kopplat så här så att spänningarna hamnar i motfas och åtminstone
delvis tar ut varandra.
Sedan är frågan hur stort reglerområde som man får med sådana improviserade transduktorer.
Jag har inte sett några B-H kurvor för järnet i toroidtransformatorer, men man kan anta att µr ligger i häraden
1000 i det linjära området och att mättnadsflödet är runt 1,5 T.
Om vi nu gör antagandet att transformatorerna har primärlindning för 220V och sekundärlindning för 12 V,
alltså en varvtalsomsättning av 1:20, en längd av magnetiska kretsen av 15 cm samt en kärnarea av 10 cm2 så hamnar vi att det går åt c:a 2,5 varv per volt, så primärlindningen får 600 varv och sekundärlindningen 30 varv.
Nu finns förutsättningarna att beräkna flödestäthet för både AC och DC magnetisering och därmed också magnetiseringsinduktanserna.
En uppskattning av magnetiseringsinduktansen i det linjära området är 75 mH per transformator, alltså totalt 150 mH, vilket ger ett seriereaktans av ungefär 50 ohm. Hur stor spänningssänkning detta ger är lite svårt att säga, eftersom den beror på amplitud och fasvinkel hos den last som T3 utgör i tomgång. En inte alldeles tokig uppskattning är en amplitud av 200 ohm och en fasvinkel av +10 grader, där realdelen primärt består av koppar- och järnförluster+tomgångslasten.
Då motsvarar detta en lastimpedans av 197+j34 ohm som skulle modifieras till 140+j84 ohm genom seriereaktansen. Ett extra reaktivt spänningsfall av 50 V eller runt 15 % skulle då uppstå i primärkretsen när transformatorerna är omättade.
Vid full last kommer realdelen att sjunka och få en imaginärdel i serie vilken beror på filterkomponenternas reaktans,
och man kan börja försumma järnförlusterna vid full last. Lastimpedansen får då en amplitud av c:a 25 ohm och en fasvinkel i häraden -20 grader, alltså 23 -j9 ohm. Om likströmsmagnetiseringen överskrider 1,5 T så att kärnan mättas sjunker magnetiseringsinduktanserna med runt en faktor 20, så transformatorerna tillsammans uppträder som en
serie reaktans av c:a +j7 ohm.
Då kan imaginärdelen försummas hos lasten och inget reaktivt spänningsfall uppträder. Det reglerbara spänningsfallet skulle då kunna varieras mellan 0 och 15 %, vilket möjligen räcker. Dock är beräkningarna här endast uppskattningar, eftersom egenskaperna hos den magnetiska kretsarna inte är helt kända.
För att kunna avgöra om systemet blir stabilt eller inte behöver man beräkna gain- och fasmarginalerna för hela slingan och rita in dem i Nyquist och Bode-diagram.