Foruminfo, okt-2023

SM7SJR

Administrator
Staff member
Hej på er.

Lite foruminfo... eller admininfo kanske man ska säga. :).

Forumet ökar stadigt i antal unika besökare och antalet medlemmar likaså. Som ni märker är det lite spridda skurar med nya inlägg, de kommer oftast i "klump", intressant med statistik.

Som admin kämpar vi på med att försöka mota bort eventuella spammare (många fastnar direkt i forumets filter och då för vi förslag på att ta bort dessa och inte godkänna, så klart). Ett annat problem är elaka botar som letar igenom hela websiter in i minsta detalj och gör det repetitivt, vi försöker stänga ute dessa då vi inte ser vitsen att lasta ner servern med denna trafik (seriösa botar får hållas så klart).

Vi testar ett litet plugin för att kunna sätta upp fotogalleri i forumet, får se hur det fortlöper, blir det bra så släpper vi på så alla användare kan använda det, vi får se.

Tyvärr verkar inte finnas någon bra svensk språkfil för forumet. Ett tag lekte jag med tanken på att skapa en själv men ujuj vad mycket jobb det var, så det lär det nog inte bli nåt med.

Det där med att alla som söker hit måste använda förnamn.efternamn eller callsign som anv-id det ser inte alla, så när nya vill komma in som inte använt sitt namn sätter vi det som anv-id. Om man inte vill ha det så är det bara att säga till så kan vi ta bort användaren här, det tar längre tid att maila och be folk ändra än att vi gör det själva, så vi provar med det. Så klart kan vi inte begära att alla redan antagna medlemmar som inte följer den standarden att ändra sina user-id, även om det vore himla tjusigt.

Tänk gärna på att vi tar inte bort meddelanden här, om de inte bryter emot forumspolicyn. Och ni som skriver kan inom 2 timmar från det att ni publicerat det, ändra eller ta bort ert inlägg .

Och en önskan till Er alla: Försök att splitta upp meddelanden som har olika innehåll, så att infon kommer i "rätt trådar", vi radioamatörer har en viss förkärlek att "skriva av oss", och det är bra. Men det är himla tjusigt om vi försöker få ner mastodontlånga trådar i flera olika trådar inom respektive område här på forumet och att vi helst håller oss till ämnet i varje tråd. "Ju fler trådar desto bättre" kan man kanske säga.

Vi ser gärna att vi kan bredda forumet lite mer för intressen inom komradio, rävjakt, ads-b, ais, aprs, elektronik, mätteknik eller vad nu månde vara. Vi har frågat om det tidigare men få nappar på det, så det lär nog vara mest fokus på amatörradio här på forumet ändå verkar det som, det är ni medlemmar som styr det där genom att ni tillskriver oss admins och begär/önskar nya områden på forumet.
 
Last edited:
Föreslår att det läggs till rubrikerna "radiohistoria" och "personliga minnen". På senare tid så har ämnen av denna karaktär fyllt upp trådar.
 
Radiohistoria återfinns nu i forumet. Man kan tänka sig att personliga minnen kan hamna inom samma kategori?
 
Back
Top