1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gratis? Antivirusprogram

Discussion in 'Program för amatörradio' started by SM6VVG, Dec 1, 2005.

 1. SM5KRI

  SM5KRI Oldtimer

  För att återgå till ämnet kan jag rekommendera ClamWin antivirus, fungerar bra och sköter sig självt i det tysta i bakgrunden. Man slipper all "reklam" som andra tillverkare av "gratis" antivirus tvingar oss att se på var gång datorn startas.
   
 2. sm7sms

  sm7sms Well-Known Member

  Kul att se att det finns gott om linuxfolk här under ham.se
  Vi som använder detta os kanske skulle starta en egen tråd med inriktning på linux och amatörradio?

  73s
   
 3. oby1

  oby1 Well-Known Member

  Prova några olika distributioner

  Jag har kört en del kurser i Linux och vi har valt SUSE som distribution, främst för att; det är lätt att få tag i litteratur, man kan certifiera sig för SUSE och att många företag väljer SUSE p g a supportmöjligheterna från Novell.

  Men våra studenter lär sig främst serverapplikationerna i Linux. För en bra skrivbordsmiljö, med mycket automatik, nybörjarvänliga instruktioner, uppdaterade drivrutiner och sådant, är Ubuntu förmodligen ett bättre val.

  VMWare är en applikation som låter dig köra operativsystem virtuellt och det finns gratisversioner (VMWare server och VMWare player). Installerar du detta, kan du sedan installera så många distributioner du får plats med på hårddisken. En installation kan också lätt flyttas från en dator till en annan genom enkel filkopiering.

  Sist med inte minst finns det hundratals sk live-cd:s, där du inte ens behöver göra en installation, utan kan starta direkt från skivan. Många sådana distar är specialanpassade, t ex för säkerhet, design - eller ham-radio! :). Sök på Google efter +Linux +livecd. Där hittar du då sajter som listar mängder med live-cd:s. Hämta hem och bränn, sen är du igång.
   

Share This Page