länk: "Discussing the future of ham radio"

Jag tillhör dem som gick 7-årig folkskola på landsbygden där vi fick lära oss att veta hut. Vad vi däremot inte fick lära oss var engelska, så därför undrar jag om det finns någon på forumet som kan/vill översätta innebörden av det som finns under länk-adressen. Jag tackar på förhand... :eek:
/ Ingvar
 
prova klippa in texten i babelfish eller systran
om dom är lediga blir det åtminstonde någon form av översättning.....
 
Hehe, här kommer en maskinöversatt version. Helt oredigerad.
Bäst i översättningen blev nog skinkradio och skinkradioorganisationer.
Håll till godo! , :) , :) , :) , :)

73 de Uffe
sm7sekAmatörradion är sannerligen en avbilda av vår society: det finns en bred och stark känsla av att inte vara förberett till utmaningarna som väntar i framtiden, är vi fullständigt medvetna av behovet att ändra, eller mål och objectives och vi har redan realiserat bristen av visions som kunde ge vägledning på början av det nya århundradet. Våra leaders och tekniker kan inte ge svaren, därför att vi har bytt ut utvecklingen av visionary leaders av kontrollanter, teknokrater och byråkrater. Hur ser vår värld lik in, något att säga 5, 10 eller 20 år? Vi diskuterar inte ens denna ifrågasätter - även mer sjuk: vi har inte undervisat att våra ungar som lyfter denna ifrågasätta. Nihilismen i amatörradio är ett dagligt erfar: skinkaradion är gammalmodig, har neutraliserats av datoren och informationsteknik, ger inte nya utmaningar, och etableringen har den borttappada kontakten till gemenskapen av radio amatörer - detta är vad bakdel meddelar nästan på en daglig bas. Igen: amatörradion är sannerligen en avbilda av vår society.

Maintaing skinkaradio - ett grundfel. Gå ned numrerar av nykomlingar är ansett en sträng threat till framtiden av skinkaradion, som är bestämt ett riktigt meddelande. Många radio amatörer önskar därför att intensifiera alla insatser och aktiviteter för denna traditionella skinka för att stabilisera den existerande naturen av skinkaradion - och detta verkar att vara ett grundfel: vi kan inte underhålla skinkaradion, genom att främja våra ideals från 80-tal och 90-tal. Detta är ideals faktiskt resonera (bland annat resonerar som väl) varför skinkaradion kan ej längre tilldra intressera av nykomlingar och ungdomar (och vårt eget intressera?),, dvs. främja den blytak för ideals bestämt i den fla riktningen. Du skade inte köp en bil som tillverkades många jämna årtionden sedan, om återförsäljaren skade främjar denna gammala korv aggressively i marknadsföra, skade dig?

Framkallande skinkaradio. Den underhållande skinkaradion är ingen saklig framkallande skinkaradio är. Vi behöver att överge denna passive placerar i vilket vi försvarar en bastion som är stupad redan. Vi behöver att omstrukturera våra strykor, och kapaciteter och vi behöver att definiera ambitiösa mål och utmanas objectives. Under senare år har skinkaradion definierat mål av den låga attractivnessen, mål som är för lätta att uppnå, eller inga mål som resulterar i denna destruktiva ingen-framtid-mentalitet, som har, paralized alls skinkaradion betydligt. Att uppnå discipliner för utmärkthet sammanlagt av radio vetenskaper och radion som iscensätter, genom att främja innovations, experimentellt och även teoretiska studies, samarbete med professionell och även industrien, visas ett högt attraktivt mål sannerligen. Om du betraktar denna idéer för ambitiös och för revolutionären: motsatsen av utmärkthet är ingen utmärkthet - skar du den egentligen tro skinkaradion vänder mot en briljant framtid, utan demonstrering något, sorterar av utmärkthet?

Det finns inte något problem med skinkaradion men med skinkaradioorganisationar. Det är viktigt att realisera och att acceptera att majoriteten av problem inte påverkar skinkaradion i allmänhet utan radio organisationar för skinka i synnerhet. Många nationella skinkaradioorganisationar har enbefruktning som är kanske mest väl som beskrivas av en self-appointed skinkaradioregering (några av dem är kanske mer väl som beskrivas av en totalitär regime som låser upp dess folk bak en järnridå av okunnighet). Under senare år tyckte om gör amatörradion en numrera av viktiga technological och fungerande förbättringar och innovations, som gör radio amatörer stolt, men, förvånansvärt, några skinkaorganisationar svartsjuka. Viktiga förbättringar i skinkaradio resulterar från individradioamatörer som meddelar och samarbetar independent från organisatoriska strukturer. Har radio organisationar för skinka därför ogillat paket-radion, och de stillar motvilja interneten, därför att de inte vet hur man behandlar denna massiva decentralisering som har ändrat amatörradion betydligt. För att använda det ovannämnt föreställa igen: regeringar för denna lossar self-appointed skinkaradio deras folk, och de önskar att göra oss tror att skinkaradion desintegrating, därför att deras organisationar desintegrating, långsamt men stadigt. Faktiskt har krisen av skinkaradioorganisationar inte resulterat i en kris av skinkaradion - och denna dokumenterar en styrka, och stabilitet, som låter sannerligen någon positiv outlook, som radio organisationar för skinka skar från slutligen, gynnar för. Skar radio organisationar för skinka ändring, därför att de måste att ändra, när de att närma sig det kritiskt, samlas krävt för att fortleva (några av dem eller mindre har mer ankommit på detta för att peka redan).

Klandra inte folk utan betvingar. Emellertid alla gynnar vi inte från permanent critism, genom att klandra de officiella organisationarna däribland folket i och bak den. Även viktigare: vi måste inte frustrera och demoralisera det folk, därför att de är alla kollegor, och alla vänner och de önskar att stötta radio skinka, om även vi ogillar på objectives och strategier. Många av dem (inte alla) är fullständigt medvetna av problemen och hindren men kan inte finna passande bearbetar och använder påtryckning för att ändra deras organisatoriska strukturer. De med- skinkor fungerar i en ganska invecklad terrain, förtjänar de därför service och reserv från skinkagemenskapen i allmänhet. Om du är olycklig med representanten som är utseendemässig av skinkaradio, kan du välja från två alternativ: blir stöttar en representant dig eller de representanter som önskar att genomföra ändringar. Välj nu.

Peristroika i skinkaradion - lansering av striden av idéer. Ingen materia, hur du skar avgör, behöver vi att diskutera alternativ modellerar av skinkaradioorganisationar och vi behöver att diskutera potentiella riktningar som skinkaradion kan framkalla i. Alla vi har missa tillfället av relaunchigskinkaradion i den första halvan av det första årtiondet i det nya århundradet. Det är därför viktigt att ta fördel av det första årtionde andra halva, framtida skinkautvecklingar skar klander vår okunnighet annars. Striden av idéer skar bestämt resultat i tvist och konflikter, skar orsakar hårda reaktioner bitvis och skar distrupt som tysta med höga oväsen… please ja. Så länge som vi inte slåss mot folk utan strukturer, kan varje tvist bidra till framtiden av skinkaradion. Låt oss starta nu…
 
SM7SEK said:
Hehe, här kommer en maskinöversatt version. Helt oredigerad.
Bäst i översättningen blev nog skinkradio och skinkradioorganisationer.
Håll till godo! , :) , :) , :) , :)

73 de Uffe
sm7sek

jag tar tillbaka tipsen om babelfish m.fl..... :rolleyes:
texten blir så dålig att skinkagemenskapen äventyras :p
 
Hej igen!
Tack Uffe, din översättning blev något bättre än min systran-version tycker jag.
Visste faktiskt inte att det fanns något sådant på nätet. Om jag förstod program-makarna rätt så kan man anlita dem fem ggr och sedan kommer de att fråga om man vill ha något avtal med dem. Som sagt mycket "skinkaradio"-resonemang men jag förstod i alla fall något lite... :p Trevlig helg på er!
73! Ingvar
 
Senaste RacCom April 2006 har en intervjuv med Joe Taylor, K1JT under titeln "No average Joe, Who better to ask about the future of our hobby than Joe Taylor K1JT".
 
SM0NCL said:
Senaste RacCom April 2006 har en intervjuv med Joe Taylor, K1JT under titeln "No average Joe, Who better to ask about the future of our hobby than Joe Taylor K1JT".
Ingen rolig framtid om det bara ska köras FSK överallt.... 144mhz EME har tappat mycket av tjusningen med dessa datoravkodade QSO. 1296 here we go!!

73 Håkan SM7WSJ
 
Off- topic, men då vi ändå är där...

OK. Det här ÄR Off-topic, men då vi ändå har
studerat robottranslatorer så varför inte en spell-checker...

Den här texten har snurrat runt på olika forum
men det var ett tag sedan nu.

"Ode to a Spellchecker"

Eye halve a spelling check her;
It came with my pea sea.
It plane lee marks four my revue
Miss steaks aye kin knot sea.
Eye ran this poem threw it
Your sure reel glad two no.
Its vary polished in it's weigh,
My checker tolled me sew.

A check her is a bless sing;
It freeze yew lodes of thyme.
It helps me right awl stiles two reed,
And aides me when aye rime.

Each frays come posed up on my screen
Eye trussed too bee a joule;
The checker pours o'er every word
To cheque sum spelling rule.

Bee fore wee rote with checkers
Hour spelling was inn deck line,
Butt now when wee dew have a laps,
Wee are knot maid too wine.

Butt now bee cause my spelling
Is checked with such grate flare,
Their are know faults with in my cite,
Of nun eye am a wear.

Now spelling does knot phase me,
It does knot bring a tier;
My pay purrs awl due glad den
With wrapped words fare as hear.

To rite with care is quite a feet
Of witch won should be proud;
And wee mussed dew da best wee can
Sew flaws are knot aloud.

That's why eye brake in two averse
Cuz eye dew want too please.
Sow glad eye yam that aye did bye
This soft wear four pea seas.

Här är en till:

"Why Proofread"

They're know miss steaks in this newsletter cause we used special soft wear witch cheques you're spelling. It is mower or lass a weigh to verify. How ever it can knot correct arrows in punctuation ore usage: an it will not fined words witch are miss used butt spelled rite. Four example; a paragraph cud half mini flaws but wood bee past by the spill checker. And it wont catch the sent tense fragment which you. Their fore, the massage is that proofreading is knot eliminated, it is still berry much reek wired.


/GXV
 
Last edited:
SM7WSJ said:
Ingen rolig framtid om det bara ska köras FSK överallt.... 144mhz EME har tappat mycket av tjusningen med dessa datoravkodade QSO. 1296 here we go!!

73 Håkan SM7WSJ

nja, artikeln gör bla. en ham-biografi på Joe, en del text om varför WSJT-source goes public och sen vad Joe tror skulle fungera för att dra folk till "skinkahobbyn" och då menas newcomers.

jag såg inget i texten att Joe var ute efter världsdominans med WSJT i varje flashminne i alla nya VHFriggarna ;)
 
Back
Top