Min erfarenhet är precis motsatt - att (dålig) switchad elektronik spyr ur sig störningar som kan täcka hela frekvensband. Oftast värst på lägre frekvenser och sedan avtar det gradvis. Kan bli toppar i vissa frekvensområden beroende på om anslutna kablar är resonanta för en viss frekvens. Finns det en störkälla kan man ibland hitta switchfrekvensen genom att lyssna med smal bandbredd och gå igenom frekvensområdet för att hitta återkommande störninsstoppar, ofta några tiotal kHz mellan dessa = switchfrekvensen.
Trasiga/dåliga kondensatorer i switchprylar har orsakat mycket störningar. Här handlar det om elektrolyter som är reservoarkondingar i nätdelen som lägger av. Sök "Bad caps" på nätet så hittar man många exempel på apparater som slutat att funka men det är kanske inte lika känt att det ändå kan fungera men det blir störningar. Efter ett kondensatorbyte kan det bli störningsfritt.
Inte helt otänkbart att det finns massor med störkällor och då är det inte så lätt att dra snabba slutsatser. En spektrumanalysator eller SDR-mottagare för att visa spektrum är helt ovärderlig för att reda ut sådant. Idealet är att ha något som är portabelt för att veta att man hittar rätt störkälla om man sedan är ute och letar. Kommer man nära hus finns det sannolikt en hel del signaler men är det rätt signal man hittat?
Några bra dokument:
http://www.arrl.org/files/file/Technology/pdf/ExternalNoiseHandbook.pdf
http://nk7z.net/wp-content/uploads/2012/12/Naval_RFI_Handbook.pdf