Ja du kan alltid sänka förstärkningen med en motkopplingskrets och för att få flat frekvensgång så måste de lägre frekvenserna där förstärkningen är för hög sänkas. Dvs lutningen på kurvan ändras. Dock kommer det att kosta någon dB eller så på de högsta frekvenserna.
Genom olika motkopplingsnät kan man påverka kurvan på olika sätt. Du kan labba med detta i simulatorn för att få lite känsla för vad som händer och vilka komponentvärden som blir realistiska.
Labbkopplingar som byggts i luften med ett kopparlaminat som jordplan fungerar fint upp till 1 GHz eller högre men enbart under förutsättning att tilledningstrådarna på komponenterna hålls korta vilket i praktiken betyder 1-2 mm. Ibland får man ändå problem med låg förstärkning i den höga delen av frekvensområdet och det kan då behövas läggas till en liten kondensator på några pF till jord, oftast direkt på utgången av förstärkaren. Det blir lite cut and try här eftersom alla komponenterna inte är ideala.
En annan sak som strular till mätningar av detta slaget är att SVF på in- och utgång inte alltid är så bra. Impedanserna kan bli lite vad som helst. Praxis är att alltid använda dämpsatser på mätkablarnas ändar, alltså nära mätobjektets in- och utgångar. Minst 3 dB vilket gör att impedansen som mätinstrumenten känner av blir stabilare och att kabellängden inte påverkar mätresultatet. Ju högre dämpning du använder ju styvare blir mätuppkopplingen men man får välja ett värde som inte försämrar mätdynamiken för mycket. I ditt fall kan du använda 10 dB paddar på in- och utgång. Det blir bra. Tänk bara på att ha med paddarna när du nollkalibrerar och ställer in trackinggeneratorns utnivå etc.