De där tvåhålskärnorna, eller kikare, användes förr i TV-antenner som balun, och transformator, från 75 Ohm till 300 Ohm för bandkabel eller tvärs om. Dvs för VHF och UHF.
De är lite mindre än en sockerbit, fanns även mindre typer, i liknande applikationer, exvis vid ingången för bandkabel på TV-tunern, (kanalväljaren)
Jag har själv provat dem för HF, och byggt lågeffektsändare med gott resultat. Men redan vid 3,5 MHz eller ännu lägre som 1,8 MHz amatörband krävs rätt många varv.
Här hos BHIAB finns några typer som industrisurplus fortfarande, där står även materialtyp.
https://www.bhiab.se/perl/index.cgi
Men för lägre än 1 MHz är det nog inte så lätt att få dem verkningsfulla för något, och 17,2 kHz är ju väldigt mycket lägre frekvens.
Det handlar om c:a 8 oktaver lägre än 3,5 MHz amatörband.
Det är en större skillnad än alla HF banden.
Skulle nog inte prova med baluner eller bredbandstranformtorer på låååång lååång-våg.
För att se lite mer på historien, forna bilradioantenner hade en sorts koax med extremt small innerledare. En liten silvertråd på kanske 0,15 mm och en skäm på c:a 8 mm. Dvs mer eller mindre en högohmig , koax eller bara skärmad tråd.
Men ingången på bilradio var på den tiden rätt in på HF stegets krets för lång och mellanvåg, dvs man villa h låg kapacistans för att inte snedstämma mottagarens ingång.
50 Ohms koax till en högohmig VLF mottagare, njae..... men kort då.
SM4FPD