SSA och ham-nyheter!

SM7SEK

Administrator
Staff member
Idag är det den 18 januari. Kollar man in senaste inlaggda nyhet på SVESSA.SE så är den daterad den 9 januari. Har det verkligen inte inträffat något på lite mer än en vecka som skulle kunna vara av intresse för oss sändaramatörer?

När DL7 Bengt, ägnade en del av sin tid till att publicera ham-nyheter så fanns det alltid något nytt att läsa om varje dag när man kollade in sidorna.

Om man då återvänder till DL7-sidan så ser man att man från SSA centralt belagt DL med munkavel vad det gäller nyhetsrapportering. Man vill ha monopol på detta. Varför kan man bara spekulera i. Kanske för att man vill ha kontroll över nyhetsflödet och likt tidigare östregimer kontrollera "sanningen"!?

En snabb klipp&klistra av rubriker från DL7-sidan som enligt mitt tycke borde varit med på SSAs så kallade nyhetssida:

2004-01-12
Loggprogram för SSA 10 m test

2004-01-11
SSA Styrelsemöte den 6-8 februari

2004-01-09
Försök med elnätskommunikation stoppat av myndigheterna i Österrike

2004-01-08
IARU Region 1 VHF/UHF/Microwaves Committee har möte i Wien den 28-29 february 2004

S-meter Recommendation between 30 and 144 MHz

2004-01-07
Provförrättning i SSA:s regi - nya rutiner

Detta är några av dom rubriker som man på SSA missat att ta med. En del av dom kanske finns på någon annan sida på SVESSA.SE men hur skall man kunna hitta det om SSA inte inte har en uppdaterad nyhetssida som länkar dit.

Dessutom skall nyheterna vara det första man stöter på när man besöker en sida.

Det är jättebra att ha alla nyheter samlade på en sida, förslagsvis SVESSA.SE. Man slipper då surfa runt och leta. Men man bör se till att ha en fungerande nyhetsförmedling INNAN man tystar dom andra sidorna!

//Uffe
SM7SEK
 
Jo men så pass mycket förstånd har inte webmaster/webmasters i SSA..istället leker man journalist med total tystnadsplikt.Med dina och andras medlemsavgifter
 
Ett tips vore kanske att lägga in ännu mer nyheter på ESR..o det kan väl iallafall inte SSA spy sin galla över eller?
 
ESR är en smal nischförening för teknikintresserade personer med ett utpräglat intresse för radiotekniska experiment.

SSA är riksföreningen för ALLA radioamatörer oavsett intresse. Dessutom är SSA:s huvuduppgift att ta till vara medlemmarnas intressen gentemot myndigheterna samt att rekrytera, och via klubbarna utbilda nya radioamatörer.

ESR har ingen direkt verksamhet inom dessa områden. Möjligtvis inom området frivillig vidarutbildning genom att medlemmarna på frivillig basis deltar i olika s k ESR-aktiviteter, precis som t ex AMSAT:s medlemmar utvecklar sina kunskaper inom satellittområdet etc.

Som DL7 och medlem i SSA styrelse ser jag gärna att det är SSA som måste utvecklas, bl a genom att förbättra sin hemsida med kontinuerlig nyhetsbevakning och genom att se till att verksamheten inom SSA bedrivs på ett sådant sätt att ALLA radioamatörer känner sig välkomna och blir motiverade att bli medlemmar i Föreningen.

Som ordförande i ESR är visionen att Föreningen kan bidra till ett ökat experimenterande och en ökad kunskap inom radioteknik i teori och praktik samt att ESR kan bli ett komplement, som alla andra nischföreningar är till amatörradiohobbyn i stort.

73
Bengt SM7EQL
 
Idag när jag kollar in DL7-sidan så möts man direkt av följande spännande rubriker:

2004-01-18
Livlig debatt om nedläggningen av Telemuseum i Stockholm

2004-01-18
Sveriges förberedelsemöten inför WRC 2007

2004-01-19
Spectrum, the Life Blood of Amateur Radio

Klart intressant läsning.

Nåväl, då QSY'ar man till SSA och nyhetssidan på SVESSA.SE som ligger gömd i en meny och kollar vad som hänt där:

2004-01-09
Så här jobbar PTS med nya regelverket!

Hmmm, undrar om det är en cachad sida? Jag trycker refresh i min webbläddrare. Men nä samma "nyhet" dyker upp.

Tillbaka till DL7-sidan och läser vidare. Ser nu att Bengt har gjort rubrikerna Riksinformation, Internationellt och Regionala nyheter.

Så skall det se ut SSA! Titta och lär av DL7 Bengt. Dom nyhterna, kanske lite nedkortade i presenationen, men länkade vidare till fullversion borde vara det första vi möts av på SVESSA.SE tillsammans med annan information om SSA för såväl oss gamla som blivande medlemmar.

73 alla hams
de Uffe
sm7sek
 
Ansvarig skrev tidigare på något forum att man fira jul som alla andra därav det klena händelseförloppet på svessa.Så vi får väl förmoda att det fortfarande firas jul på iallafall ett ställe här i landet
 
Tack SM7SEK och SM7EQL, ni har träffat spicken på huvudet.
Hoppas att de SSA ansvariga läser de inlägg och ta åt sig.

73 de SM6ONH
 
Skrevs ursprungligen av sm7wcz
Ansvarig skrev tidigare på något forum att man fira jul som alla andra därav det klena händelseförloppet på svessa.Så vi får väl förmoda att det fortfarande firas jul på iallafall ett ställe här i landet

Hehe, jo det firas väl till "påska" kan man tro :)
 
Hej!

Vill instämma med SM6ONH.

Ett mycket bra initiativ att lägga fram information.

73 de Lasse, SM3RMH;)
 
SSA.. skulle de hörsamma?!? Sen när då??
Gör som vi SM6:eek:r... Skapa ett eget forum för aktiva HAMs som rör
distriktet utanför SSA´s "monopoliska övervakning". I SM6 distriktet heter siten : www.sm6.se en sm7.se vore väl inte helt otänkbart?? ;)

73 till eder alla de 6UQP
 
Skrevs ursprungligen av SM6UQP
SSA.. skulle de hörsamma?!? Sen när då??
Gör som vi SM6:eek:r... Skapa ett eget forum för aktiva HAMs som rör
distriktet utanför SSA´s "monopoliska övervakning". I SM6 distriktet heter siten : www.sm6.se en sm7.se vore väl inte helt otänkbart?? ;)

73 till eder alla de 6UQP

Hej hopp alla glada amatörer!

Vi i Kalmar radioamatörsällskap (KRAS) har ett forum på
www.sk7ca.org
dit alla är välkommna att tjöta lite.

Annars har vi ju HAM.SE som fungerar utmärkt :)

73 de Uffe
sm7sek
 
Fortfarande samma "nyhet" på SVESSA.SE nämligen

2004-01-09
Så här jobbar PTS med nya regelverket!

Gäääääääääsp

73
de
sek
 
Jaaa gott folk, det verkar inte rulla några "guldkorn" på svessa.se iform av aktuella nyheter. Snart har det gått en månad sedan den senaste publicerades, på andra sidor kan man dock notera att nyheterna duggar mer än tätt.

Redaktören för Webb-QTC som det kallas var också redaktör för FROnytt, där var det samma visa, dvs stort tji på nyheter, dom hade väl hamnat i underlandet istället för på pränt.
Nu har tydligen FROs styrelse tagit sitt fulla förnuft till fånga och lyckats prestera följande:

Citat från senaste FRO styrelseprotokoll:
"Beslutades att omedelbart avskilja nuvarande redaktör från hans uppdrag som redaktör och
utgivare av FROnytt.
Denna punkt förklarades omedelbart justerad."


Hejja FRO, där har vi en styrelse som vågar agera, jaja SSA ska ju ha styrelsemöte snart så vi får väl se om man vågar avsätta herr svessa infohövding SM4ATJ Hans från sin enväldiga tron som guldkornsmakare?

73 de Teemu SMØWKA
från fjollträsk
 
Last edited:
Ja det har ju varit lite tunt med nyheter på SVESSA som tidigare skrivits här. Men det kanske beror på att hövdingen är på EA8 och inget får publiceras utan dennes godkännande?

Nä så illa är det nog inte. Det har helt enkelt inte hänt någonting av intresse för ham-världen :rolleyes:

Jag röstar på Bengt EQL som webb-qtc-redaktör.

73 de Uffe
 
Heja FRO - Javisst!
MEN...
Nu är bara frågan den när FRO-rörelsen skall få tummen ur och entlediga sin Stockholmsordförande -VUX med bihang så att dom får respass ut i verkligheten? För inte kan väl ändå gamla fina anrika FRO stillatigande se på hur några få småpåvliga despoter kör rörelsens goodwill i botten här i Huvudsta´n? Deras ideer om att annektera redan upptagna repeaterkanaler för att "Säkerställa hemliga samband" inom FRO har sannerligen inget med den här hobbyn att göra! 73/neZan
 
Jo, EQL verkar vara ett bra förslag till posten som SSAs webredaktör. Man bör inte heller glömma vår DL0/-0AIG. Även han verkar ha bra koll på vad som "sig tilldragit haver" inom amatörvärlden. JANNE
 
Back
Top