1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SSA.se och webbredaktören, återigen

Discussion in 'PTS, SSA, IARU, NRAU' started by sa0bga, Apr 10, 2014.

 1. sa0bga

  sa0bga Well-Known Member

  Nu får det väl ändå vara nog!

  Efter ett milt påpekande så blir man återigen "uthängd" för ett ovanligt milt påpekande från min sida att korrekturläsa innan man trycker på publiceraknappen. Efter den notisen blir man uthängd med en mindre lyckad text om att webbredaktören minsann endast hittat ett korrektur fel.

  Däremot, om man är lite mera begåvad så ser man ganska snart flertalet direkt fel enligt nedan, där felen är markerad med fet och understruken stil.


  Sedan kan man verkligen undra över om inte meningsbyggnaden på några ställen mår bättre av att skrivas om helt och hållet samt den tekniska förklaringen av hur uppkopplingen till remotestationen verkligen är så där bra skrivet med tanke på målgruppen på mässan! Detta är vad man direkt lägger märke till när man läser.

  Uppträd professionellt på hemsidan och låt den inte visa vilka slarviga alster som publiceras utåt prägla synen utav radioamatören!

  Det "felet" som webbredaktören hittade är inget med vad densamme missade...
  Med uttrycket "skolungdomar" menar jag att det är en mässa för professionella och således inte till skolungdomar som man skulle kunna tro har skrivit på hemsidan.

  Så här svarade webbredaktören:

  Även webbredaktören begår flertalet misstag i sin beskrivning och har inte koll på läget.
  Underskattning:
  Ja, om korrekturläsaren efter 4-5 genomläsningar missar så fatalt uppenbara fel så blir man inte lite mörkrädd för dennes kunskaper i svenska. Jag själv gick ut med 1 och 2 i svenska, vilket inte är så bra presterat men visade endast på ointresset för det svenska språket från min sida. Dock har jag säkerligen bättre svenskakunskaper än korrekturläsaren.

  Fria översättningar:
  Vilka översättningar? Vilken text i det reportage är översatt? Pratar och skriver ordförande på engelska eller vilket språk avses?

  Ibland ändå fel:
  Visst händer det att det blir fel, men inte ens efter uppmärksammandet så ser man de uppenbara felen.

  Skolungdomar:
  Läsförståelsen har fått sig en törn också.
  "Vi har fåt bra kontakter med lärare och elever på ett antal gymnasieskolor med tekniska utbildningar på programmen." Innebär inte detta att eleverna är skolungdomar? Det står iofs inte i klartext men lite får man väl förstå den texten man korrekturläser och refererar till.
   
 2. SM7EQL

  SM7EQL Kortvågs- och UKV-tekniker

  Ha ha ha, när det råder kronisk nyhetstorka gäller det att kunna konsten att koka soppa på en spik. Rena rama Expressen - Aftonbladet journalistik.

  Appropå kvällsblaskorna så kom jag att tänka på denna klassiker. Underbar, se den! https://www.youtube.com/watch?v=qRme1X2O400
   
 3. SM3ZBB

  SM3ZBB Grumpy ol´man

  SA0BGA, du tycks vara expert på att reta gallfeber på den där redaktören, och han tycks behöva en kurs i att hantera kritik. Å andra sidan lyckas han ju få till ett större intresse för den redaktionella texten som annars skulle gå de flesta förbi. Nu blir den istället omsorgsfullt studerad. Ett veritabelt journalistiskt genidrag faktiskt.

  Efter att ha läst detta facit krävs ytterligare kontroll och genomläsning. Lysande marknadsföring. Jag är imponerad.
   
  2 people like this.
 4. Anders SM7VRZ

  Anders SM7VRZ Well-Known Member

  Hej,

  Det verkar snarare vara ett personligt agg mot Niclas som genererat uthängningen än påpekandet av korrekturen i mina ögon, vilket verkligen är tråkigt då de som nu tittar på föreningens hemsida kan dra slutsatsen att; "påpekar du korrektur på hemsidan så ska du minsann få för det"

  Jag kan förstå att redaktören är arg och irriterad av olika anledningar men att hänga ut någon såhär på föreningen hemsida är inte bra PR.
  Det är ju bättre för föreningen att intresserade blir medlemmar först och får ta del av "intrigerna" senare, om man nu vill locka folk.


  Man kan ju undra, finns det någon likadant publika agg mellan medlemmar och funktionärer/styrelse i ESR?
  Kommer kanske Bengt få hänga upp och ner från en av masterna i Grimeton i helgen? :D

  Mvh

  //Anders
   
  3 people like this.
 5. RM2D

  RM2D Well-Known Member

  Det är både tur att jag gått ur SSA och att jag redan som förste svenske amatör (tror jag) hamnade i hans SPAM-filter :) Hans brev till mig i vilket det informerades om vilken usling jag var och att jag numera är placerad i hans filter... finns inramat i en dyr guldram och pryder schacket bredvid DXCC och diverse contestdiplom :D :D :D

  Skämt och sido... även om webbredaktören skulle vara brorson eller farbror - eller måhända ännu närmare släkting till ordföranden.... så borde hans ackumulerade felsteg och omogna hantering av SSA-medlemmar nu kanske rendera i att styrelsen öppnar skygglapparna och letar efter en ersättare... Tiden är väl till och med nästan övermogen, milt sagt, att byta till en mer balanserad redaktör med mindre personlig agenda?

  Eller... är skygglapparna på herrarna i hagen fastlimmade med dubbelhätande tejp eller rent av superlim?

  73 de LRR, Mats
   
  Last edited: Apr 10, 2014
 6. SM7RIN

  SM7RIN Well-Known Member

  Det där är faktiskt riktigt bra svenska om man jämför med hur SSA:s repeateravdelnings officiella alster och direktiv sett ut under de senaste åren ;).

  Men resultatet har blivit att folk slutat läsa och bry sig om vad som skrivs. Det blir en förening som ingen bryr sig om, ingen tar på allvar då det som skrivs luktar trams, pajas, är illa formulerat och fullt av olika fel.

  Kan inte hjälpas och jag har skrivit det förut - ger man inget seriöst intryck på sin sajt betraktas man inte som seriös. Oavsett om man i verkligheten faktiskt är det. Tänk själv - vilken webbutik väljer du helst ? Den med en massa språkfel eller den med korrekt svenska ?
  Om man däremot visar saklighet, god språkkunskap och i alla fall hyfsad layout kommer många i alla fall tro att man är seriös. Det är en bra början.
   
  3 people like this.
 7. SM6OID

  SM6OID Well-Known Member

  Hej!

  Jag tror inte mina ögon när jag går in på SSA hemsida, man skulle ju faktiskt kunna tro att den är hackad för att få föreningen att framstå i löjets skimmer. Men, det verkar alltså som sanningen är ännu värre?
   
  3 people like this.
 8. sa0bga

  sa0bga Well-Known Member

  Ja, helt klart och övertydligt är att webbredaktören inte längre klarar av sitt oberoende uppdrag i professionell bemärkelse och helt har gått in i personliga agerande på ett totalt osmakligt och oprofessionellt sätt

  Jag har skrivit till vice-ordförande angående att hemsidan skall rensas från min signal och all anknytning till mig och överväger rättsliga åtgärder gentemot webbredaktören Erik, SM6DZV eller SSA, med anledning av att det nu övergår till rena trakasserier från webbredaktören i SSA's namn på ett publikt forum som SSA.se är. Det är en oerhörd skillnad i tyngd och publikt intresse ställt emot forum och hemsida för riksorganisationen SSA.
   
  1 person likes this.
 9. SA3BYC

  SA3BYC Well-Known Member

  Själv har jag tagit ett par skärmdumpar på sidan för att bevara till eftervälden ;) Kan ju inte vara möjligt att detta får passera, inte kan väl Tore ordförande låta det ligga kvar? Drar ju ett löjets skimmer över hela föreningen.

  Så jag tyckte det kunde vara kul att ha sidan kvar som ett minne när vi någon gång i framtiden sitter och skvallrar om det saligen insomnade SSA ... Kommer du ihåg han webbred som skulle hänga ut Niclas ... ha ha ... Jo jag har kvar sidan i min dator .. ha ha ... Ja det var för dråpligt ...

  /Johan
   
  1 person likes this.
 10. sa0bga

  sa0bga Well-Known Member

  Mycket bra ide Johan. Jag har själv nu sparat ner denna sida.
  Tack för förslaget.
   
 11. SM7EQL

  SM7EQL Kortvågs- och UKV-tekniker

  Ooops! Man kan läsa ditt mail till SSA Styrelse på SSA.SE nu Niclas. Du blev uthängd en gång till.

  Ja, detta blir nog en lackmustest på hur professionell styrelsen är och om de vågar agera gentemot webred eller om det kan anses vara tillåtet att föra personliga krig på föreningens webbplats.
   
  2 people like this.
 12. sa0bga

  sa0bga Well-Known Member

  Ja, jag är inte förvånad och det är skrivet med tanke på det också att det kan hamna på framsida. Jag har inte försökt att smussla med det genom att inte ta med webred i sändlistan. Jag hade väl en liten förhoppning att personen skulle ta sitt förnuft till fånga men det hjälpte tydligen inte.


  Vi får se till eftermiddagen hur det kommer att sluta.
   
 13. RM2D

  RM2D Well-Known Member

  Webbredaktören verkar vara i sitt esse idag ..... Milda Matilda...

  73 de LRR, Mats
   
  Last edited: Apr 10, 2014
 14. sa0bga

  sa0bga Well-Known Member

  Nu är dessa texter från webbredaktören borttagna. Det tackar jag för och hoppas att webbredaktören kan återgå till sin påtagna syssla att korrekturläsa den texten från ordförande som jag från början påpekade vänligt och milt innehöll flertalet fel.

  Fel av mig, vid närmare titt på hemsidan är den "redaktionella noten" bara flyttad och jag kommer att gå vidare med detta.
   
  Last edited: Apr 10, 2014
 15. SM3BDZ

  SM3BDZ Well-Known Member

  Stolt som en stridstupp fläker SSA:s webredaktör upp personliga intriger och motsättningar för världen, och uppenbarligen med styrelsens goda minne... Sanslöst!

  /Lasse
   
  3 people like this.
 16. SM7EQL

  SM7EQL Kortvågs- och UKV-tekniker

  Artikeln på SSA.SE har uppdaterats med ett uttalande från ordf.
   
 17. RM2D

  RM2D Well-Known Member

  Milda Matilda nummer 2 idag... Vilken kortslutning det måste vara i bunkern idag....

  "Kränkning" ???

  Ska det ställas i relation till redaktörens offentliga kränkningar?

  Att bli offentligt uthängd på hemsidan varje gång man ber redaktören korrigera sina uppenbara problem med svenska språket... jo jag tackar.

  Och en ordförande som utan tvekan tar redaktören i försvar.

  Milda Matilda tredje gången gillt...

  73 de LRR, Mats


  SSA hemsida börjar mer och mer likna kraxande Pravda...
   
  2 people like this.
 18. SM3CIQ

  SM3CIQ Well-Known Member

  Mats
  "kortslutning i bunkern" :D:D
  / Uffe
   
 19. SM0KBW

  SM0KBW Well-Known Member

  Jag kommer tänka på Forum För Fårskallar i svensk MAD!
   
  Last edited: Apr 10, 2014
  3 people like this.
 20. SM6OID

  SM6OID Well-Known Member

  Hej!

  Jag finner det pinsamt att vara medlem i SSA.

  Sättet som webredaktören agerar visar att han inte är uppgiften mogen, hans agerande är tämligen obalanserat och inte i SSA's intresse.
  Det kan väl inte vara många som kan beundra hans sätt att reagera, öppet på SSA's hemsida!?

  Uttalandet från ordf är även det anmärkningsvärt, jag kan inte se hur hans agerande verkar i SSA's intresse?
  Kom ihåg att SSA är medlemmar, "de ledande" skall verka för medlemmarna, för en utomstående måste väl SSA (och radioamatörer), i och med pubiceringarna på hemsidan, framstå som en samling skvatt galna individer?
   
  1 person likes this.

Share This Page