1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

IC-706MK2 Låg uteffekt.

Discussion in 'Sändare och mottagare' started by SM7WDG, Mar 24, 2013.

 1. Eltore

  Eltore Member

  JO, det gör den och så även yttre SWR-mätare. Vad tror du om att sända mot konstlast med förbikopplat LP-filter.

  SM6DIQ
   
 2. SM4FPD

  SM4FPD Well-Known Member

  Tror inte det, man kan knappast tro att alla LP filter är felaktiga.
  Om det är fel i ett av de frekvensområde ett visst LP filter täcker kan man misstänka det filtret, knappat om alla frekvenser är felaktiga.

  Kanske ett nästa steg är att ta bort utsignalen från detektorns FW utgång, dvs så att vi lurar radion att det inte finns någon effekt.
  Detektorn har ut SWR och FWD. Ta bort FWD, ev korstlut den, och sänd, då skall radion klämma ut långt över 100 W och inte kunna regleras med effektregleringen.
  Sänder man med SSB och talar försiktigt i micken ser man snart om den tenderar at lämna me än 100 W. Vid CW kan det bli 120 - 130 W.

  SWR eller om det står RFL och FWD är ju lätta att komma åt från filterunits ovansida, så det går dels att mäta dem, och att mäta om SWR ger noll spänning, eller nära noll vid CW är en sak man kan göra, men visar SWR mätaren i radion 1:1 så är förmodligen oxo SWR eller RFL när noll.

  Ger radion mer effekt vid borttagning, eller kortslutning av FWD så ligger felet inte i detektorn då.

  De
  SM4FPD
   
 3. Eltore

  Eltore Member

  OK, Roy!

  Ska ut och förvärvsarbeta så 706:an får tjänstgöra som den är. Den sitter i bilen sen 14 år och jag kör mycket 20-meter numera och det funkar med 50W och 4,5m fiskespö som support för 5m koppartråd. Det sitter på taket, ingen anpassning men en strömdrossel. Återkommer om en vecka

  Best 73 de Tore
   

Share This Page