1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Icom 765

Discussion in 'Sändare och mottagare' started by Calle, Dec 7, 2018.

  1. Calle

    Calle Well-Known Member

    Hej Roy ! Har nu hittat felet var 14v försvann från RF kortet !Det var NB VR unit en drossel märkt gul brun svart ! Har ingen sådan med den märkningen så jag tog en
    från gamla RF kotet brun svart brun så länge!
    De sm7gqf
     
  2. Calle

    Calle Well-Known Member

    På RF kortet R42 Har RX 2,3v TX2,6v ett ben är RX 3v TX 3,5v
    Nästa ben som går till L17 Är RX 10,8v TX 9,5v är mycket konfunderad jag byta L17 ifall det kunde va problem där tog från andra kortet ,men ingen skillnad!D19 Katod 11v Anod 10,2v
    PRE ATT är kass oxå J5 AT20 stift har jag 13,5vpå alla utom DB 30 som är11,7v
    Hoppas kan få rätsida på detta
    de sm7gqf
     
  3. Calle

    Calle Well-Known Member

    Roy svarade! HEJ!
    Låt oss se vad som händer då.
    R42 jobbar med Q8 som är första MF steg.
    R13 V (rx 13 Volt) kommer ju via L105, R40, genom L17 enlindningen till D19 som då skall led vid RX, vidare till andr lindningen i L17 och till Q8 drain,
    Där må det ju stå fel i schemat, D på Q8 skall ha Rx 10,5 V och TX 0 V.
    S på R41 skall då ha Rx 0,4 och TX 0 V, rimligen.
    R42 som ger nedre gaten spänning drr ju ingen ström så det blir samma spänning på båda sifdor om R42
    Du säger D19 har har 11 V resp 10,2 V så det är nog det man kallar 10,5 V
    Då flyter ju ström genom D19 ch den leder MF signalen vira till MF.

    Se saken på detta vis så får vi se vad du kommer till.


    Vad göller J5 aT20 vet jag inte var du är???? RF kortet???

    Men IC-2 buffar ju spänning till Att och PRE.
    Kolla ben 15 och 16, för 5 V pre och att, samt ut ben 1 och 2 med 12 v för pre och att
     
  4. Calle

    Calle Well-Known Member

    Ett snabbt svar På J5 AT 20 Ska va J1 ledsen skrev fel är på RF kortet och det ska va J1
    Stiftet som det står AT 20 på J1 har 13,5v när jag vrider på PRE ATT knappen på alla lägen
    utom sista som är 11,7v (dom 2 sista lägena 20db och 30 db läget ska ju va 1,2 respektiv 3v!
    Det låter illa på alla utom PRE ON läget !
    Hoppas du kan följa mig! Frågan är om problemet ligger i RF kortet eller någon annanstans?


    Komentar till IC krettsen IC2 Ben 15 12,5v ialla lägen på omkopplaren!
    Ben 16 i PRE läge 0v i övriga lägen på omkopplaren 12v
    Ben 1 i PRE 20mv i övriga lägen på omkopplaaren 4v
    Ben 2 4v i PRE 7mv i övriga lägen!
    de sm7gqf
     

Share This Page